fbpx

Бойко Борисов се среща с ръководството на УНСС

Очаква се премиерът Бойко Борисов да проведе среща с ръководството на УНСС. В началото на вчерашното правителствено заседание премиерът обяви, че ще отиде в УНСС, за да обсъдят информацията, че университетът е заплашен от фалит, пише novini.bg.
Той посочи, че въпросът ще бъде разгледан от регионалното министерство, както и от министерствата на финансите и на образованието. 

Срещата идва след като УНСС призова правителството да осигури обещаните средства за нов учебен корпус, за да не се стигне до фактическа неплатежоспособност на университета. Договорът за новия корпус е сключен през 2016 година, като предвижда строителството да бъде завършено на 7 юни 2019 година. Основава се на спечелен конкурс, чрез който се осигуряват 4.5 млн. лв. европейско финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Има и потвърден ангажимент за осигуряване на 7.5 млн. лв. съфинансиране от Министерството на финансите чрез Министерството на образованието и науката – по 2.5 млн. лв. за всяка от трите години: 2017, 2018 и 2019 г. От УНСС отбелязват, че поради обещаното, но неполучено финансиране от страна на държавата, изпълнението на проекта е спряно през 2018 г.

От Министерството на финансите обявиха, че няма да подкрепят искането на УНСС за допълнителни средства, докато не бъде усвоена отпуснатата по ОПРР сума. От министерството потвърдиха ангажимента си за осигуряване на средства от държавния бюджет в размер до 7.5 млн. лв., но към момента предвидените в проекта средства в размер на 4.5 млн. лв. по ОПРР не са усвоени.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!