fbpx

Бойко Борисов прие оставката Цачева, ето какво каза тя веднага след това

Източник „Фокус“

Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева. Това се казва в съобщение на пресслужбата на Министерски съвет.

Двамата разговаряха и обсъдиха свързаната с името й имотна сделка. Пред премиера министър Цачева заяви решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството, се казва още в информацията.

Правосъдният министър беше привикана рано сутринта на „Дондуков“ 1 по повод скандала с апартаментите на политици от ГЕРБ.

Малко по-късно дойде и новината, че Цачева  хвърля оставка.

„Моето убеждение е, че докато вървят проверките на КПКОНПИ и на ВКП не е редно да изпълнявам функциите си на министър на правосъдието“, коментира пред журналисти в Стара Загора министърът на правосъдието в оставка Цецка Цачева, цитирана от „Фокус“.

„Знаете, че във вчерашния ден еднолично сезирах компетентните институции с искане да бъдат извършени проверки по отношение на придобитото от мен недвижимо имущество. Това означава, че нямам никакви притеснения за извършени престъпления, тъй като не съм в никакви връзки с фирмата продавач, нито пък може да се говори за злоупотреба с власт. Още във вчерашния ден, след като информирах премиера, съм изразила готовност да подам и оставка. Беше коректно да го изчакам да се завърне от Брюксел“, заяви Цачева.

По думите ѝ тази сутрин в неговия кабинет спокойно е обяснила за пореден път и на него при какви условия и как е сключила сделката.

„Моето убеждение е, че докато вървят проверките на Антикорупционната комисия и на ВКП не е редно да изпълнявам функциите си на министър на правосъдието, поради което едновременно с подаването на оставка съм заявила и молба да ми бъде разрешен полагаемия ми се годишен отпуск до момента, в който оставката бъде гласувана в Народното събрание. Докато вървят проверките, няма да коментирам повече“, каза още Цецка Цачева.

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Валерия от „Ергенът“ отново се изкара жертва пред Алек

Кадри БТВ Историите на студентката Валерия край нямат. Опитите й да прелъсти най-желания мъж в страната в момента нямат граници. Във вечерта на коктейлите тя сподели на Алек нещо много съкровено за себе си, от което той беше силно изненадан или поне това показа. Последният ми приятел беше пиян, той …

Блиц Новини
„Бягство към победата“ 2 очаква нови приключенци

Кадри „Шоуто на Слави“ архив Едно позабравено шоу от далечната вече 2009 година стартира отново в ефира на БТВ. Тогава то бе част от „Шоуто на Слави“, сега също се продуцира от Евгени Димитров. Кастингът е вече отворен и желаещите да се впуснат в приключението могат да се запишат за …

Блиц Новини
Михаела успя да направи всички свои врагове в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Провал след провал в червената кухня и непрекъснатите караници на висок тон взеха жертва и това е Кирил, който се превърна в поредния елиминиран готвач. Участникът влезе с висока заявка и впечатляваща биография, но така и не показа какво може. Кирил бе сред основните виновници за провалената …

error: Content is protected !!