fbpx

Бойко Борисов на строежа на АМ Хемус: Като ги ръчкаме по-добре работят

„Като ги ръкчаме по-добре работят. Имам предвид по-бързо“, това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти при новата си инспекция на строителството на магистрала „Хемус“ и обеща през 1-2 месеца да прави инспекции на място.

Той посети строителството на АМ „Хемус“ в отсечката от пътен възел „Белокопитово“ до п.в. „Буховци“. Отсечката е на пътя Търговище-Шумен, а на инспекцията присъства и вицепремиерът Томислав Дончев, предаде novini.bg.

„Вече се полага чакъла на място. Огромни са съоръженията в отсечката. Много е красива България, само да се направят пътища“, категоричен бе Борисов.
„Навсякъде правим съоръжения, за да свърваме стария път със селата“, разкри той.
„Ако беше лесно да се строи, да го бяха направили, да не са ни чакали нас. Навремето нямаше отчуждителни процедури, а не построиха нищо“, коментира премиерът, след като Дончев отбеляза, че строителството на автомагистралата е по-скъпо и по-сложно от всяка друга.
„Когато пътя стане ще имаме истински магистрален пръстен“, заяви Дончев, а Борисов допълни, че няма по-важна магистрала от „Хемус“.
„Само да се довърши и в Северна България ще започне развитието“, категоричен бе министър-председателят.
„Близо 8 месеца археолози работиха на отсечката. Излизат добри находки, сега с тях имаме по-добра връзка и бързо се изкарват ценностите и се вкарват в музеи. Благодаря на археолозите, че освободиха трасето бързо“, допълни Бойко Борисов.
„Трасето се строи бързо. От Търговище до Белокопитово може да се минава. Няма делник, няма празник – всички работят усърдно. Всички необходимо сме го разплатили“, разкри Борисов пред журналисти.
„В момента текат процедури за подмяна на водопроводи в много български градове. Един процес отнема две години. Заделили сме 2, 6 млрд. за нови тръби“, каза още той.

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Магдалена, Валерия и Екатерина неразделни след „Ергенът“

Кадри социални мрежи Постъпката на последният Ерген сплоти отхвърлените дами. Много тежки мигове преживяха финалистките в „Ергенът“ 3 след като стана ясно, че нито една от тях не е спечелила любовта на Алек Младенов и тяхната приказка не завърши с пръстен. Голямото разочарование бе изписано на лицата им и до …

Блиц Новини
Кадиев към Ерген № 3: Защо ти трябва при жива майка да се жениш?

Кадри БТВ и социални мрежи Неочакваният край на романтичното риалити „Ергенът“ предизвика множество коментари. Много хора осъдиха Алек Младенов за решението, което взе да не се обвърже с нито една от останалите две фаворитки и особено начина, по който го направи. Той им каза своето решение чрез видео, без да …

Блиц Новини
Емоционален финал на „Бригада нов дом“

Кадри БТВ Зрителите се сбогуваха емоционално с „Бригада нов дом“. Снощи бе излъчен последният за този сезон епизод, отново много силен и изпълнен с емоции, докосващи сърцата на мнозина. Бригадата с помощта на множество доброволци направи един удобен и уютен дом за незрящата Божидара и нейната майка. Новата бригада под …

error: Content is protected !!