fbpx

Бойко Борисов: Нашите зелени, ако отидат в Австрия, ще ликвидират туризма

www.flagman.bg
Марк Жирардели е световна величина, но защо се появи точно сега

Безспорно Марк Жирардели е световна величина, за всеки туризъм, за всеки курорт, за всяка държава, да има подобни инвеститори е нещо много хубаво, но защо се появи точно сега.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на форума на високо равнище ЕС – Африка, който се провежда във Виена. Това се разбра от живо включване, излъчено в социалните мрежи.

„Така или иначе, трябва да развързваме темата Банско. Прекрасен курорт … Виждате, че хората в Австрия си изкарват милиарди от туризма, с пъти, пъти, пъти повече лифтове, повече писти и… никаква екология. Тук няма ли зелени, аз просто не знам… Нашите зелени, ако дойдат в Австрия, ще ликвидират целия бранш. Аз съм горд, че България има най-силните зелени организации в света. 20 години няма правителство ,премиер, президент който да се изправи и да каже: „Все пак туризъм трябва да се развива“, иронично отбеляза той.

Не приватизирахме газопреносната мрежа, въпреки изискванията. Само си помислете какви щяха да са заглавията във вестниците , ако бяхме решили да приватизираме големи чужди компании да ни вземат собствеността върху газопреносната системза, а не да дадем 77 милиона евро. Навсякъде в ЕС се приватизира, в България не се приватизира. Нашето усещане е, че ако системата не е собственост на българските граждани, на българската държава, би било предателство.

Движим нещата , за да получим нови 80 милиона евро за охрана на външната граница на ЕС, защото се справихме, и то най-добре, обясни той

„Свидетели сме на дигитализирането на икономиката в цял свят. Процес, който е прието да се нарича „Индустрия 4.0“, а специалистите дефинират като индустриалната революция на днешния ден. И като всяка революция тя носи много възможности, но и предизвикателства за пазара на труда и икономиката като цяло“. Това заяви премиерът в изказването си на форума под егидата на Австрийското председателство на Съвета на ЕС, съобщиха от Правителствената информационна служба.

Срещата е под надслов „Сътрудничеството в дигиталната ера“. Тя бе открита от канцлера на Австрия Себастиян Курц, от президента на Руанда и председател на Африканския съюз Пол Кагаме и от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Целта на форума е да допринесе за насърчаване на иновациите и цифровизацията като важни фактори за бъдещото развитие на двата континента.

В обръщението си българският министър-председател подчерта, че дигитализацията оказва голямо влияние върху държавите и обществата ни, защото трансформира продукти, процеси и бизнес модели във всички отрасли – от строителството, здравеопазването до селското стопанство и туризма. Прогноза на Световния икономически форум показва, че след 2020 г. 90% от работните места ще изискват дигитални умения.

„Неслучайно те бяха основен елемент от програмата на триото Естония – България – Австрия и приоритет на Българското председателство“, заяви премиерът Бойко Борисов. Той подчерта, че образованието е в основата на всяка една икономика и благосъстоянието на гражданите. „Точно за това в следващите 2 години България ще инвестира 50 млн. евро от оперативните програми в проект „Образование за утрешния ден“, посочи премиерът Бойко Борисов.

Проектът е насочен към дигитализацията на средното образование и предвижда създаване на отворени образователни ресурси, обучение на учители и ученици по дигитални умения, информационни кампании за дигитална компетентност, медийна грамотност, киберсигурност.

„Прилагането на нови дигитални технологии във всички сфери ще спомогне за развитието на африканските икономики и постигането на целите, начертани съвместно от ЕС и Африка“, каза още българският министър-председател. Той посочи, че предпоставка всичко това да се случи, е адекватното за времето образование и високи нива на грамотност на двата континент

Не мога да разбера едно такова изказване , държавата която няма електронно правителство , която не иска електронно гласуване , държавата в която не можеш да извадиш един документ електронно , авсичко е на гише, държавата която ти изисква един куп документи на хартиен носител , да говори за цифровизация , за дигитални технологии.Бойко Борисов лъжи ,лъжи и лъжи , само локуми се разтегат и нищо на бял свят .

Зелените са троцкисти, малоумни хипстъри без предмет на труда. Онази порода хора, която не може да закове един гвоздей или да си сглоби шкаф за обувки. Полезни идиоти но не за нас и дори не за тях.

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Митко закъса в „Стани богат“ и привика на помощ любимата

Снимка бТВ Димитър Димов продължи по блестящ начин играта си в „Стани богат“ тази вечер, а и неговата любима също имаше заслуга да си тръгне с добра сума. Димов, който се занимава с внедряване на системи за управление на човешки ресурси и обяснения, заключи сумата 2000 лева, а за нея …

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

error: Content is protected !!