fbpx

Бойко Борисов за свободата на медиите: Всеки ден карикатури за мен и за президента

kanal3.bg

Премиерът обеща 51 милиона за пенсионерите за Коледа
Ще има коледни добавки за пенсионерите, заделени са 51 милиона лева, заяви пред медиите премиерът Бойко Борисов преди днешното заседание на Министерски съвет. 
1 269 000 пенсионери ще получат добавки към пенсиите. Средствата, които отпуска кабинета са 51 624 000 лв. „Заради статистиката и данните – това, което с коалиционните партньори обещахме в рамките на третия ни мандат на управление, съвместно с Патриотите с днешната точка стават 200 900 000 лв. допълни средства върху пенсиите“, коментира Борисов.
Премиерът допълни, че парите са събрани от приходните агенции от контрабанда. „А за кабинетите, които съм управлявал сега са 460 млн. допълнително за Коледа и Великден“, уточни Борисов.
„Това са пари, събрани от приходната агенция от контрабанда. Преди тези пари отиваха в сивия сектор. Благодаря на МВР, БОП и приходната агенция, че с тяхна помощ има пари за общините, за хората в неравностойно положение, за инфраструктура“, отбеляза премиерът.

Премиерът коментира и протестите в страната: „Това ли искат протестите? Да провалят усилията ни за интеграция в Европа. Напредъкът да спре, да спре“.

Борисов отдели внимание и на излезлия мониторингов доклад за напредъка на ЕК. Той благодари за подкрепата на зам.-председателя на ЕК Франс Тимерманс, който се е изказал в подкрепа на страната.

„Благодаря на социалист №1 Франс Тимерманс, че даде изключително висока оценка за България, за разлика от други, които твърдят, че България е блато“, заяви президентът Борисов.

Премиерът коментира и че с неговата парламентарна група са обсъдили предложението за поскъпването на данъка за старите коли, както и за цените на горивата. Министър-председателят е наредил на финансовия министър Владислав Горанов да направи така, че да се променят касовите бележки на бензиностанциите – за да се вижда колко е производствената цена, акцизът, ДДС и как се формира цената.

Той се спря и на темата за свободата на медиите. „Знам, че има страни, в които 2-3-5 пъти в годината се правят карикатури за премиер, за президент – а в България това е всеки ден“, каза Бойко Борисов, който призова за дебат за медиите и свободата им.
„Много внимателно четем всяка дума, която казват нашите партньори – говори се за свободата на медиите и как едни медии тормозели някого. Искам да провокирам дебат по темата, вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева да покани някои еврокомисари, отговарящи за темата“, продължи Борисов.
„Ако някой се е почувствал засегнат от някоя медия, то мога да кажа и вие всички да го потвърдите, че нито един от вас няма абсолютно никаква възможност и желание да влияе на която и да е медия“, коментира премиерът.
„Не може ние да сме обсадени седмици наред, на живи връзки да се показват средни пръстове, да се наричат членове на кабинета мърша, боклуци и какво ли не, в същото време някой да излиза и да казва, че няма свобода на медиите“, добави той.
Премиерът обърна внимание, че всичко това не се цензурира и се повтаря всяка вечер в най-гледаното време. „Знам, че има страни, в които 2 – 3 – 5 пъти в годината се правят карикатури за премиер, за президент – в България това е всеки ден, години наред“, поясни Бойко Борисов и заяви, че дебатът за медиите и свободата им трябва да се проведе незабавно.
„В Министерски съвет сме под обсада от няколко седмици, хората протестират, показват средни пръсти, наричат ни мърши. И някой да говори за цензуриране на медиите. Никой не цензурира медиите. В България всеки ден години наред се правят карикатури и този дебат трябва незабавно да го проведем. На кого какво е забранено? Олигарх си създал медия, за да защитава това, което е откраднал, после ние не можем да го пипнем ли? Аз съм участвал в публични срещи на най-опозиционните медии всяка година и нито веднъж не съм отишъл в медия, която се предполага, че ни подкрепя. В България има тотална свобода на медиите. Всеки подсъдим олигарх може да си направи сайт и да пише гадости за мен и министрите. Няма едно нещо, което да е скрито и покрито в България. Искам и вие да кажете дали някой ви цензурира“, обърна се премиерът Борисов към присъстващите журналисти.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

Блиц Новини
Фенките на „Ергенът” плачат: Алек, защото изгони най-свястната?

кадри bTV Зрителите са дълбоко разочаровани от развитието на ситуацията в „Ергенът”. След като Екатерина беше изненадващо изгонена от имението, в социалните мрежи заваляха коментари, които почти без изключение са отрицателни. Феновете на предаването са разочаровани и озадачени: „Ужас! Това беше една от дамите, които бях най-скромни, възпитани, тактични, красиви …

Hell's kitchen
„Професионалистката“ Никол се подиграва на влюбения Чоткин

Кадри Нова ТВ Срещата организирана от продукцията на Хелс китчън бе доста изненадваща за Чоткин, но и породи много въпроси сред зрителите. Доста се съмняват, че всичко това е нагласено предварително и е театър, най-малкото заради това, че няма как да знаят изхода от състезанието с чиниите, и че точно …

error: Content is protected !!