fbpx

Бойко Борисов: Дойдоха толкова много инвеститори, че задръстихме пътищата

Ще правим път към индустриалната зона Божурище. Имаме много заявки за инвестиции, за милиарди левове, за стотици работници, добре платени.

Този път, който планирахме да разширяваме няма да свърши никаква работа. Неслучайно инвеститорите питат за инфраструктурата. Когато си направил над 200 хил. лв. инвестиция и имаме населено място като Божурище, веднага стигнахме до проекта, който вчера ви го представихме – ще направим един околовръстен път от царица Йоана, който да свързва магистралата със селото. Това възлиза на 50 млн. лв. Това се прави, за да осигурим на хората от Божурище нормален живот.

Това съобщи премиерът Бойко Борисов на официалното откриване на индустриален център „Божурище“. Новата логистична база е на голяма датска компания JYSK, в която са инвестирани 107 млн. евро и ще бъдат разкрити 300 нови и работни места, пише www.dunavmost.com.

„Дойдоха толкова много инвеститори, че задръстихме пътищата“, добави Борисов.

„Дал съм на министрите кратки срокове да започнат процедурите. Веднъж трябва да спасим Божурище, втори път да не изпъдим инвеститорите. Когато имаш такива големи инвестиции, трябва да направим и инфраструктурата“, коментира премиерът.

„Асфалта не се яде. Той създава млрд. инвестиции и хиляди работни места. Надявам се да плащат и добре“, заяви Борисов.

Той благодари на всички работници и строители, проектанти, инженери. Борисов обеща да направи всичко възможно да се ускорят всички процедури и осигури пълния бюджет.

Ще се намери ли медия , която да публикува списъка на Портних – кои имат право да влизат с колите си в Салтанат – Варна . Даже и лайнарката не пускат !

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

error: Content is protected !!