fbpx

Близо 10% увеличение на броя на туристите в Гърция

Над 44 милиона пътници са използвали гръцките летища в периода януари – август 2018 г., което е увеличение с 9,9 процента спрямо същия период на миналата година, съобщава в. „Катимерини“. По данни на Службата за гражданска авиация е регистриран също ръст от 8,7 процента на броя на полетите.

Нарастването на броя на пасажерите на атинското международно летище, 14-те регионални летища, управлявани от компанията Фрапорт Гърция, и 23-те други регионални летища, контролирани от държавата, съвпада с прогнозата за 10-процентно увеличение на туристическите посещения в Гърция тази година, предава БТА.

Броят на туристите през първите осем месеца на годината е 44 454 920 души, спрямо 40 443 451 души година по-рано. Полетите на гръцките летища са били 368 581 тази година, от които 139 061 вътрешни и 229 520 международни полета.

Летището с най-голямо увеличение на пътниците в периода януари – август е Сития в източен Крит, където е регистриран ръст от 110,1 процента.

Увеличението на броя на туристите през септември и октомври се очаква да бъде по-голямо отколкото през август, какъвто бе случаят през май и юни, отбелязва „Катимерини“.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

Hell's kitchen
Никол оцеля, ще готви в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Инфарктна за участниците резервация беше тази в последния епизод на Хелс китчън. Като водещи на двете кухни застанаха двама от най-добре представящите се, а именно Никол и Славейко. Борбата бе ожесточена и двата отбора завършиха на 2 секунди разлика. Според правилата Никол трябваше да напусне състезанието, но …

error: Content is protected !!