fbpx

Измамените с екскурзия до Канада все още търсят парите си (видео)

Кадри: Нова тв

Групата българи, които бяха излъгани с хиляди долари за екскурзия до Канада, все още не са получили обратно парите си.

Тогава стана ясно, че екскурзиантите са заминали без платен хотел и с резервации за круиз на имената на китайци. Министерството на туризма се самосезира и санкционира фирмата, но къде са парите на хората?

Екскурзията е трябвало да започне в края на юни и е трябвало да приключи в края на юли. Потърпевши разказват, че са платили между 15 000 и 24 000 лева,, припомня Нова тв.

Още при кацането си в Торонто обаче туристите разбират, че нещо не е наред. В хотела им казват, че четирите им нощувки не са платени. Следващата спирка са градовете Квебек и Отава, където двете нощувки са платени. В Монреал обаче туристите се сблъскват с нов проблем – нощувките там също не са заплатени.

„Беше доста унизителна цялата история”, разказва един от потърпевшите.

Потърпевшите са писали до Комисията за защита на потребителите, откъдето им отговорили да се обърнат към застрахователите.

„Това вече е направено от нас, но те ни отговориха, че не са отговорни за това. Казаха ни да се обърнем към този застраховател, към когото тя е имала застраховка към момента на сключване на договора”, заяви друг от потърпевшите.

„Тази фирма продължава да работи и се размина с една глоба от 1000 лева, въпреки че 2 месеца не е имала застраховка”, коментира потърпевш.

„Хората с основание се обърнаха към нас, направили сме 4-5 проверки на фирмата”, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. „Фирмата е стартирала процедура по ликвидация, а заявява намерение за регистрация на нова фирма. Ще сигнализираме прокуратурата за тази фирма”, заяви Ангелкова.

„Поемаме ангажимента да затегнем изискванията по отношение на туроператори и турагентите, и по отношение на лимитите на застраховките”, заяви още Ангелкова.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

error: Content is protected !!