fbpx

Близките на Боян Петров: Иска ни се да се е скатал в някоя цепчица, сгушил се, и да мисли за нас (видео)

Майката и сестрата на Боян Петров се надяват спасителната акция да продължи. „Всеки ден ставам с мисълта, че той ще продължи да живее, че се е скатал в някоя цепчица, сгушил се и мисли за нас, както ние мислим за него”, каза за NOVA сестрата на алпиниста Александра Петрова.

Майка му Ангелина също всяка сутрин се буди с мисълта, че Боян е успял да оцелее. И двете са категорични, че няма да се предадат, докато не чуят „лошата новина”.

Близките му споделят, че преди да тръгне на експедиция, никога не го изпращат. Трудно било. Но задължително го посрещат.

„Когато заминаваше, ми се обади по телефона. Пожелах му на добър час. И му казах, че когато бавно ходиш, бързо стигаш”, споделя дядото на Петров Боян Ничев.

По план алпинистът ни трябвало да се върне на 28 май – рождения ден на сина си.

„Шерпите – аз много им вярвам, че познават планината. Някъде може да има склон, където Боян да се е приютил. Чувството му за съхранение е голямо. Тъжното е, че измина много време”, категорична е Александра.

Според опитните катерачи, ако е станала трагедия с Боян, тя е била точно под върха.
„Може Шиша пангма да е решил да го задържи, защото е подценил сложността на този връх”, казва още сестрата на алпиниста.

Майка му обаче не вярва синът й да е подходил несериозно към изкачването на 8-хилядника в Хималаите.

„Той нищо не подценява, много е методичен, много отговорен”, споделя Ангелина.

Дори и шансът съвсем да се е стопил и Боян да не се върне, остава едно: алпинисти и експерти по външна политика са категорични – подобна спасителна акция между Китай и Непал е безпрецедентна. А случила ли се е веднъж, може да се повтори и да спаси друг живот.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Ники Кънчев: Жена ми заплаши, че ще ме остави на улицата

Кадри: бТВ Водещият на „Стани богат“ Ники Кънчев започна по необичаен начин телевизионната игра тази вечер. Той определи себе си като мислител и разкри какво му е заръчала неговата половинка. „Жена ми днес ме изпрати с думите: Не се прибирай, ако не дадеш най-после тези 100 000 лева на някой …

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

error: Content is protected !!