fbpx

„Биволъ“: КОНПИ открила разминавания с над 100 000 лв. в доходите на Цветан Цветанов, но не направила нищо

Още през 2015 г. проверка на КОНПИ срещу Цветан Цветанов е установила несъответствие в имуществото му от 119 000 лв. Тя обаче е била прекратена, защото сумата не надвишава прага за конфискация от 250 000 лв. Това показват документи, публикувани от сайта „Биволъ“.

От подробния доклад по преписка УВ-2492/2013 г. става ясно, че КОНПИ е нарушила грубо закона и е приложила различни счетоводни еквилибристики, за да сведе несъответствието само до 130 000 лв. Реалната сума на имуществото, за която Цветанов и семейството му не могат да докажат доходи е над 500 000 лв., изчисляват от „Биволъ“.

В доклада има и данни от проверка на НАП, констатирала укриване на данъци в особено големи размери, за което обаче Цветанов не е обвинен.

В документа пише и че вторият човек в ГЕРБ, освен всичките си други доходи, е получавал и обезщетения от НОИ като безработен.

Контекстът и поводът за проверката са досъдебното производство срещу Цветан Цветанов образувано от Софийска градска прокуратура и привличането му като обвиняем по дело за възпрепятстване на правосъдието, по което по-късно той беше осъден на две инстанции, но след това оправдан.
Шеф на КОНПИ по това време е Пламен Георгиев, който по-късно беше предложен от Цветанов за шеф на новата антикорупционна комисия КПКОНПИ. Проверката се води в Териториалната дирекция на КОНПИ – София, чийто шеф е Георги Апостолов. Той е съпруг на издигнатата за шеф на Столичното следствие следователка Пламена Апостолова.
Проверката обхваща 10 годишен период от 04.12.2003 до 04.12.2013 г. като в нея са описани заплати, имоти, автомобили, банкови сметки, пътувания зад граница и всякакви други доходи и разходи на семейството на Цветанов. Самата процедура на проверката започва през декември 2013 и приключва месец май 2015 г.

Независимата съдебна ВЛАСТ не работи. Само лапа заплати и нехае. Хиляда доклада от различни институции и държави го потвърдиха многократно, но мафията не си дава кокала доброволно. Няма друга група самозванци, която така нагло да се самоназовава ВЛАСТ. Отрежете главата на хидрата за да има РЕД !

КАКВА НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА ВЛАСТ,ТЕ ВСИЧКИ ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА БОГАТИТЕ. ЩОМ НЯКОИ АДВОКАТИ ПОЛУЧАВАТ ХОНОРАРИ НАД МИЛИОН ЗА ЕДНО ДЕЛО,ЗНАЧИ ТЕ ОПРЕДЕЛЯТ РЕШЕНИЕТО НА СЪДА,А НЕ СЪДИИТЕ. СЪДИИТЕ ПОЛУЧАВАТ САМО ПРОЦЕНТ.

Откъдето и да го разровиш излиза по нещо нередно и накрая ще го изкарат чист, безгрешен, невинен…

В тая страна Няма доблест и чест! затова и хората ядат к..я на ЧЕЗ

Само толкова ли ,не може да бъде , че това му са джобните пари бе ! Е , та вие сте скочили от чергата на пода бе ! Съвсем за риби на вземате !

Червен БИВОЛ я се разрови в лайната на червените боклуци !Там ще откриеш,къде епенсионния фонд!Парите от банките фалирали след това раздадени на др комсомолци,който сринаха заводи и предприятия,а сега е било след бомбадировка нападнати от РУСИЯ!Къде екражбата БИВОЛ!

Аааа, предизборни манипулации……дойде пак времето…..що не разкривахте досега тия много важни новини или сега по заповед ОТНЯКЪДЕ ровите…….и вие сте едни милиционери под прикритие!

8 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!