fbpx

Безхаберие или беззаконие: Защо властите виждат нарушенията само когато телевизията ги покаже?!

К. К. (философ)

снимка: БНР

През зимата ни изненадва снега, през лятото – изникналите като гъби след дъжд заведения на плажа. Тази ситуация в България се повтаря при всяко правителство, при всеки министър, при всеки прокурор.
Само преди дни двама министри и един вицепремиер се пъчиха край морето, обяснявайки колко строг ще е контрола това лято. Да, ама нито Валери Симеонов, нито Николина Ангелкова, нито Нено Димов не видяха, че точно под носа им се строи.
Някой ще каже: „То не е лично тяхна работа“. Така е. Обаче в крайна сметка те носят отговорността, че никой от служителите им нищо не вижда.
У нас нищо не е нарушение, ако телевизията или някоя друга медия не го посочат толкова ясно, че и малките деца да го разберат. Едва тогава се почва: проверки, доклади, работни групи и какво ли не. Обикновено и от това има само привидна полза, но иначе държавата изобщо няма да си мръдне пръста. Нито общината.
Поредният случай е на плаж край Варна – Кабакум. Името стана нарицателно заради един „фитнес“, вдигнат преди време от един местен политик, който после стана национален фактор и сега е заместник-председател на Народното събрание. Но това, както се казва, е друга тема…
И пак стана така, че докато репортерите не отидоха на мястото с камери и микрофони, никой не разбра, че там има нещо нередно. Безхаберие? Не, по-скоро беззаконие!
Защото нашата България е „земя като една човешка длан“, както е казал поетът. И ако не всички, то поне основните играчи в един бранш се знаят… А може би точно това е проблемът?
…И какво следва сега? Следва това, което е написал едни българин в интернет по повод този случай:
БЕЗХАБЕРИЕТО И БЕЗСИЛИЕТО НА ВЛАСТТА ВОДИ ДО ТОВА.  ВМЕСТО  ВЕДНАГА ДА СЕ ЗАДЕЙСТВАТ БАГЕРИТЕ, СЕГА ЩЕ СЕ ТОЧАТ ПРОЦЕДУРИ, ОБЖАЛВАНИЯ И ОПИТИ ДА СЕ ПРЕСКОЧИ ЗАКОНА С ПРОТЕКЦИЯ ОТ НЯКОЙ СОФИЙСКИ ФАКТОР, КОЙТО Е ПОЛУЧИЛ КЕШ. ТО НЕ ОСТАНА ПЛАЖ ОТ ТАКИВА НАГЛЕЦИ, ДЕТО ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ, ВЪЗПОЛЗВАЙКИ СЕ ОТ БЕЗСИЛИЕТО НА МЕСТНАТА И ДЪРЖАВНА ВЛАСТ.

Ами… То какво да добави човек?!

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

Hell's kitchen
Никол оцеля, ще готви в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Инфарктна за участниците резервация беше тази в последния епизод на Хелс китчън. Като водещи на двете кухни застанаха двама от най-добре представящите се, а именно Никол и Славейко. Борбата бе ожесточена и двата отбора завършиха на 2 секунди разлика. Според правилата Никол трябваше да напусне състезанието, но …

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

error: Content is protected !!