fbpx

БГ рали състезателка на 89 г.: Самонадеяността е най-голямата шофьорска грешка

източник: bTV

Станка Василева, на 89 години, е най-възрастната рали състезателка у нас, разказва Бтв. От млада се увличала от майсторското шофиране – на кола и мотор. Взима книжка от раз – преди близо 60 години: „Като почна курса, не е като сега – дадеш 1000 лв., взимаш книжка, 3-4 месеца изпитват те, истински шофьор да станеш”.

Макар да работела в земеделието, шофирането й било като втора професия. Кои са най-важните качества, за да бъде един човек добър шофьор? „Най-добрите качества са това да се внимава. Внимаваш ли, да караш добре, един път да не нарушиш”.

Снимка: bTV

За многогодишния си стаж зад волана няма нито едно нарушение, нито един инцидент.

Майсторката на волана казва, че самонадеяността е най-голямата грешка на шофьорите и основна причина за войната по пътищата.

Снимка: bTV

Станка Василева е убедена, че жените са по-добрите шофьори: „Жените са много внимателни, много. Е, някоя чувам по телевизията, пийнали, карат, бели беше направила една жена, 4-5 коли унищожи, това е груба грешка, и най-вече алкохол като употребяваш зад волана като си, това е непростимо”.

Снимка: bTV

Станка традиционно печели осмомартенското рали в Добрич, както и международните състезания в Източна Европа, в които е участвала в дългата си кариера. Сменила шест коли, но признава, че вече възрастта влияе на рефлексите и затова се отказва.

Станка има две деца, четири внука, 8 правнуци. Гордее се, че всички умеят да карат. А на пистата – имало умели млади момичета, които уверена е, ще я заместят достойно.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!