fbpx

Бахрейн създава най-големия подводен парк в света

profit.bg

Pixabay

Бахрейн има намерение да потопи Boeing 747 в крайбрежните си води и да го превърне в подводен тематичен парк.

Очаква се атракцията да отвори това лято, съобщава T+L.

След завършването й 25-акровият подводен парк се очаква да се превърне в най-големия екологичен тематичен парк в подводния свят.

В опит да увеличи ръста на и без това бързо развиващата се туристическа икономика, Бахрейн инвестира в уникален водолазен обект.

И докато някои природозащитници изразяват загриженост, че потъналият самолет може да навреди екосистемата, стоящите зад тематичния парк настояват, че самолетът няма как да направи това.

„Всички повърхности на въздухоплавателното средство ще бъдат подложени на миене под високо налягане с биопрепарати, за да се гарантира, че всички постпроизводствени покрития, петрол и мръсотия са премахнати“, заяви говорител на Bahrain Tourism and Exhibition Agency.

В допълнение към самолета, „тематичният парк“ ще разполага и с „копие на традиционна къща на търговец на перли, изкуствени коралови рифове и други скулптури, изработени от екологични материали“, се казва в изавлението на шейх Абдула бин Хамад Ал Халифа, президент на Върховния съвет за околна среда.

Проектът се стреми да привлече водолази и морски изследователи от цял ​​свят.

 

Бахрейн не е първата зържава, която потопява самолет и го превръща в подводна дестинация.

През 2006 г. Boeing 737 беше погълнат от водата край бреговете на Британска Колумбия, Канада. През 2016 г. Турция потопи Airbus A300 край брега на Егейско море с намерението да създаде изкуствен риф.

Boeing 747 е широкофюзелажен, търговски авиолайнер за превоз на пътници и товари, често наричан с прякора си „Джъмбо Джет“ или „Кралица на небесата“. Той е най-разпознаваемият самолет в света и е първият широкофюзелажен самолет, произвеждан някога, сочи справка в Wikipedia.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Илия Луков разтърси ефира на БНТ с баладата за Гунди и Котков

кадри БНТ Народният певец Илия Луков разтърси с емоция студиото на БНТ в предаването на Георги Любенов. Той дойде за интервю, което много бързо се превърна в мини концерт. Луков изпя три песни, като първата беше легендарната балада за Аспарухов и Котков. Певецът не спести нищо от емоцията, която му …

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

error: Content is protected !!