fbpx

Бареков – „златният глас“ готов да промени позицията си: Имам две условия!

trafficnews.bg

Заплатите на шофьорите с 20% скок – незабавно, и реална, а не минимална работна заплата

Евродепутатът Николай Барeков, който вчера не присъства при гласуването на пакета „Мобилност“, оспорван от българските превозвачи, обяви, че е готов да ревизира позицията си.

„Аз мога да променя позицията си до утре, ако моят глас е толкова златен, при две условия – незабавно увеличаване на заплатите на шофьорите на камиони с 20 % и второ – всички трудови договори да бъдат ревизирани и държавата да се намеси, така че българските шофьори, които карат по пътищата на Европа, да не взимат минималната заплата, а да взимат реалните пари, които им се полагат. Така превозвачите ще трябва да платят малко повече данъци и осигуровки на държавата, но ще трябва да спазват закона, както го спазват всички граждани“, коментира той пред БНР.

Бареков отново настоя, че съзнателно не е гласувал и добави: „Коя е българската позиция по пакета „Мобилност“- на едрите превозвачи, които карат техните работници да работят на минимална работна заплата и без осигуровки, или на шофьорите – трудовите хора на България“.

Според него гледната точка на шофьорите не е защитена, а те насила са карани да протестират в защита на работодателите им.

Еродепутатът от АЛДЕ/ДПС Неджми Али, който също като Бареков не присъства в залата, обясни, че не е бил вчера в Страсбург поради лични причини.

„Имах купен билет и си го отмених заради лична причина – майка ми“, посочи той.

Али коментира, че два от трите пакета предложения са били отхвърлени по време на заседание на комисията и не е било редно да бъдат входирани в пленарна зала.

По-рано днес Светослав Малинов – третия роден евродепутат, който не гласува, обяви, че е имало огромен проблем на летището във Франкфурт и полетът ми у закъснял с един час.

Пакетът „Мобилност“ ще бъде обсъден в Европейския парламент в сряда, реши мнозинството от евродепутатите вчера.

По този повод в Стасбург се подготвя голям протест утре на български превозвачи пред Европарламента.

Минимум 1000 протестиращи ще се съберат, обяви днес зам.-председателят на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов.

По думите и в София ще има протест – национален, а не на превозвачите, въпреки че е под тяхната егида.

„В София се очаква освен превозвачи да протестират и колегите ни таксиметрови шофьори в столицата. На протеста ще има представители и на вносителите на тежкотоварни автомобили. Ще бъдат и картодържачите за зареждане с гориво“, обяви той.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Ники Кънчев: Жена ми заплаши, че ще ме остави на улицата

Кадри: бТВ Водещият на „Стани богат“ Ники Кънчев започна по необичаен начин телевизионната игра тази вечер. Той определи себе си като мислител и разкри какво му е заръчала неговата половинка. „Жена ми днес ме изпрати с думите: Не се прибирай, ако не дадеш най-после тези 100 000 лева на някой …

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

error: Content is protected !!