fbpx

Багата разтърси САЩ с историята си от 2012-а

Най-успешният български състезател в свободните боеве ММА Благой Иванов разтърси САЩ с историята си. Багата е център на вниманието тази седмица, след като в събота вечерта ще дебютира в октагона на най-голямата сцена на този спорт – UFC. 31-годишният софиянец ще се изправи срещу бившия световен шампион в тежка категория Жуниор дос Сантос в главния мач на галавечерта в Бойси, Айдахо. Бразилецът се завръща на сцената, след като една година участва в допинг скандал, от който в крайна сметка бе оневинен, пише sportal.bg.

По този повод Багата е търсен за редица интервюта отвъд океана. В едно от тях българинът разказва за инцидента в столичния клуб “Домби” през 2012-а, когато бе намушкан с нож в близост до сърцето. Медиите в САЩ припомнят, че Иванов е претърпял 6-часова операция в “Пирогов” и е бил поставен 85 дни в  медикаментозна кома.

“Докторите ми казаха, че само един на милион оцелява след подобна травма като моята”, споделя Благой. И допълва: “След като се възстанових, моментално исках да се върна на ринга. Това винаги е било моята воля”. В пресата припомнят, че са необходими 7 месеца на българина, за да се върне в октагона и да запише победа на турнира Белатор срещу Мани Лара през септември 2013-а.

“Иванов бе отмъкнат от WSOF през април и очевидно има всички необходими качества, за да се изкачи в световната ранглиста и да стане претендент за титлата. Той се изправя срещу Дос Сантос след серия от пет поредни победи, но ще трябва да даде най-доброто, на което е способен, срещу бразилеца”, анализират ситуацията в САЩ. Циганина, както е известен Жуниор, се намира на 7-о място в ранглистата, като е фаворит на букмейкърите.

Интересно е да се отбележи, че ако Багата победи и се изкачи максимално бързо в класацията на UFC, би могъл да се бие със съотборника си в АКА Даниел Кормие за световната титла. 39-годишният ветеран стана първият в историята на този спорт, който държи едновременно поясите в тежка и лека-тежка категория. Той победи с нокаут в първия рунд Стипе Миочич миналата седмица. Американецът обаче заяви, че единственият, с когото ще мери сили в кралската категория, ще бъде Брок Леснър. И след този мач най-вероятно ще се оттегли от октагона.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!