fbpx

Апашите нямат шанс! Ето къде карат най-скъпите и бързи полицейски коли в света

auto.blitz.bg

Не всички полицаи по света карат скучни, масови коли. В някои богати държави полицейските управления притежават бързи и модерни коли от най-ново поколение, а някои даже имат и единични бройки от уникални супер автомобили, каквито могат да си позволят само най-богатите, пише Дарик.

Ето част от колите, които радват полицаите в различни страни по света:

Ford Focus RS – Великобритания

Магистралната полиция в Англия се сдоби с няколко бройки Focus RS. Те са с 350 коня, имат ускорение 4.7 секунди от 0 до 100 км/ч и дори бутон за дрифт режим.

Volvo V90 – Швеция

Шведите са заложили на родното автомобилостроене. Повечето от техните V90 са оборудвани с най-мощния бензинов мотор T6, който вдига 100 км/ч за 6.1 секунди.

Porsche 911 – Германия

Полицията в Берлин от 2005 насам разполага с това ефектно 911, доработено от майсторите на Techart. Мощността му е 375 коня, а ускорението до 100 км/ч отнема само 4.5 секунди.

Mercedes CLS Brabus Rocket – Германия

Тунинг-разработка от Ботроп, където се намира централата на BRABUS, превърна Mercedes-Benz CLS в Brabus Rocket – най-бързата полицейска кола в Германия. Невероятният автомобил е оборудван с битурбо двигател. Мощността му е 730 к.с., а максималната скорост – 363 км/ч. Към момента Brabus Rocket CLS V12 S е един от най-бързите полицейски автомобили с четири врати.

Audi R8 GTR – Германия

Това R8 GTR е тунинговано от ABT, като мощността на е увеличена от стандартните 518 к.с. на впечатляващите 620 к.с. Максималната скорост е 325 км/час. Стартът от място до 100 км/час става за 3,2 секунди.

Lotus Evora – Италия

Тази отявлено спортна машина с 345 коня служи в редиците на прословутите „Карабиниери“ – италианската военна полиция.

Lotus Evora S – Великобритания

И английската полиция има подобен звяр, но за разлика от италианците, го използва предимно за имиджови кампании, а не за преследвания и патрулиране.

Alfa Romeo Giulia QV – Италия

Италианските полицаи притежават и модела Guilia Quadrifoglio Verde. Тя има мощност 510 конски сили и Двигателят и е V6 от Ferrari с мощност 510 к.с. Ускорява от 0 до 100 км/ч за едва 3.9 секунди и има максимална скорост от 308 км/ч .

Lamborghini Huracan LP 610-4 – Италия

Полицията получи три такива мощни машини в дар от производителя. Властите в Италия имат и едно Gallardo.

Spyker C8 – Холандия

Холандският производител на суперавтомобили е подарил една бройка местната полиция. Колата има 4.2-литров V8 от Audi R8. Максималната скорост на автомобила е 300 км/час, а ускорението от 0-100 км/ч става за едва 4,5 секунди.

Ariel Atom PL – Великобритания

Тази машина, напомпана до 350 коня и способна да ускори от нула до сто за смайващите 2.6 секунди, бе подарена на полицията в графство Съмърсет от компанията-производител. За жалост тя не се използва за преследване на нарушители.

Ford F-150 – САЩ

Най-продаваният автомобил в Америка съвсем естествено стигна и до полицията – двете разновидности за полицаите са оборудвани съответно с 5-литровия V8 и с 3.5-литровия EcoBoost. По-мощната вдига 100 км/ч само за 6.6 секунди.

Mercedes GLE 63 S Coupe – Австралия

Полицията в Австралия получи една бройка от тази кола от местния представител на Mercedes, за да се промотира безопасното шофиране.
Този GLE има две турбини в добавка към 5.5-литровия си V8.

Aston Martin One-77 – Дубай, ОАЕ

Удивителният суперавтомобил на Aston Martin, със 7.3-литров V12 и 750 коня, бе произведен само в 77 екземпляра. Един от които се озова в ръцете на прословутата пътна полиция на Дубай, която разполага с най-голям брой супер автомобили в автопарка си.

Bentley Continental GT – Дубай, ОАЕ

Това Bentley също патрулира по улиците на Дубай. То има W12 мотор и ускорява за 4.3 секунди от нула до 100 км/ч.

Дубайската полиция има в гаража си и Ferrari FF, BMW i8, Lamborghini Aventador LP 700-4 и Bugatti Veyron която е и най-бързата сред всички полицейски коли в света със своята максимална скорост от 407 км/ч.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

error: Content is protected !!