fbpx

„Апартаментгейт“: Появи се и братът на Мария Габриел

Поредното име в политически контекст се появи в „Апартаментгейт“. Става въпрос за брата на еврокомисаря по информационните технологии и водач на евролистата на ГЕРБ Мария Габриел – Борис. Според публикация на сайта за разследваща журналистика „Биволъ“, Борис Неделчев сключва изключително изгодна сделка с фирмата „Бигла III“, приближена до властта, която му носи голяма печалба в рамките на 3 години.

А „Бигла III“ се занимава и със строителство – и именно в затворения комплекс „Дианабад Резидънс“ на ул. „Пимен Зографски“ в кв. „Дианабад“ Неделчев си взема жилище през 2014 година. То е взето при право на строеж – 82 квадрата за 39 000 лева (475 лева на квадрат), но година по-късно апартаментът е заменен срещу такъв с големина 96 квадрата. На 19.09.2016 замяната е конкретизирана с нотариален акт, в който не е деклариран допълнителен материален интерес. Така по документи апартаментът струва 71 000 лв. или 739 лева на квадрат.

Но отново година по-късно Неделчев продава апартамента за 180 000 лева, а няколко месеца по-късно си купува нов апартамент в друг квартал, за малко над 100 000 лева.

 

Съгласно информацията на „Биволъ“, средната цена в „Дианабад Резидънс“ е 1000 евро на квадрат. А Неделчев е бил изключение що се отнася до първия апартамент – по принцип продажба на жилища се правела само когато са напълно готови, твърди сайтът за разследваща журналистика. Справка в Търговския регистър показа, че зад „Бигла III“ стоят Красимир и Борис Шалеви.

Върху фирмата има и наложени запори – в полза на „Болтрейд – М“ ЕООД и „Болтрейд“ ЕООД, като и двете се представляват от Бисерка Момчилова. До май 2017 година Шалев е бил съдружник с Христо Ангелков – съпруг на министъра на туризма Николина Ангелкова, във фирмата „Ирис Експортс“, показва друга справка от Търговския регистър. Консорциум с участието на „Бигла 3“ спечели през 2011 г. търга за основен ремонт на Националния музей за българското изобразително изкуство (бившия княжески дворец). Сумата е 2 399 106 лв.

Възложените по времето на Вежди Рашидов като културен министър работи обаче са изпълнени некачествено и това е констатирано от одит на Министерството на културата. Извън историята с Неделчев, налице е и въпрос относно терена, на който е построен “Дианабад Резидънс” – на каква цена е бил купен от Столична община? Има съмнения, че тя е била в пъти по-ниска, отколкото е било пазарното равнище през 2013 година, когато е направена сделката.

 

Припомняме, че самата Мария Габриел, с моминско име Неделчева, се забърка в скандал с общинско жилище и на каква цена го е ползвала. Става въпрос за апартамент на улица „Никола Вапцаров” 25 в квартал „Лозенец“ – за само 400 лева наем месечно.

Е как без него, а у тая няма нищо българско

za kakvo ia prelagat -aman ot tvoite jeni be Boiko?

И нататък какво ще се случи????Далавери,далавери….

Сега вън от листата и никакъв парламент ,да си ходи на село !

ококорен, понякога облещен, ЖИРАФ

С тая мафия в прокуратурата как очаквате да не е така.
За 70к евро 20г затвор, а за кражба на 1-2 милиона подписка.

9 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!