fbpx

Антон Тодоров от ГЕРБ се подигра на арестуваните журналисти, разследващи тежката корупция в България

„Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов за тъпата сценка на „журналистите“ от „Краватъ“:
„Цялата работа е „филм със скапан сценарий”!“
Абсолютно прав е!“, написа бившия депутат от ГЕРБ Антон Тодоров.

Журналистът Димитър Стоянов от сайта bivol.bg и Атила Биро (Attila Biro) от RISE Project Romania бяха задържани от радомирски полицаи по време на журналистически репортаж. Атила е говорил на международна конференция в София за измамите и злоупотреби с обществени средства: „Заедно срещу завладяването на държавата“ и за #ДжиПиГейт.

Колегите  са отведени в ОДП Перник, защото се опитаха да заснемат как на дупка в полето край с.Егълница, община Ковачевци, се изгарят документи, свързани с разследването ни за аферата #ДжиПиГейт. От РПУ Радомир, РПУ Перник и ОДП Перник отказали да съдействат, за връзка с арестуваните журналисти.

Ето и част от разследването, което правят журналистите:

„Данни за мащабна и всеобхватна корупция в европроекти излизат от скритото счетоводство на мрежа от консултантски фирми, свързани с големи строителни компании. Биволъ разполага с непублична документация за десетки проекти на обща стойност стотици милиони лева. Сред тях има счетоводни файлове с изрично отбелязани суми за подкупи.

Разкритията са за проекти по ПРСР, Оперативните програми и програмата за енергийна ефективност. Консултантите се уреждат директно с така наречените софт проекти – външна техническа помощ по оперативните програми, консултации за управление и отчитане на проекти, осигуряване на информираност, проучвания и оценка за въздействие, публичност и т.н. Като правило те са за суми от няколко десетки до няколко стотици хиляди лева.

Следват хард проекти за строителство на сгради, пътища, водопроводи, депа за отпадъци, саниране и т.н. при които сумите са за милиони и десетки милиони. Същата мрежа от консултантски фирми движи обществените поръчки за големи строителни фирми манипулира документацията и предрешава резултатите чрез подставени лица в оценителните комисии.

От няколко изпълнени проекта, свързани с фирмата „Джи Пи Груп“, се вижда и как се краде от проектите. Водят се паралелни количествено стойностни сметки, извършва се значително по-малко работа от предвидената, влагат се по-малко материали, но всичко се фактурира на разплащателния орган както е по задание и фирмите получават пълната сума.

Разликата от 30-40% е смъртоносният данък корупция, който убива реално, както показа трагедията край Своге. Защото в условията на повсеместна корупция би било невероятно схемата около „Джи Пи“ да е изключение, а другите да са чисти и в бяло. Най-вероятно в страната действат няколко такива мрежи, с които са обрасли всички по-големи играчи на пазара на обществените поръчки и усвояването на еврофондовете.

Чрез комисионни към просперитет

За да печелят и придвижват безпроблемно проектите, консултантските фирми смазват с подкупи властта на всички нива – от заместник-министър до одитори и експерти, личи от тайното счетоводство на фирмите

„Визия на ГЕРБ за България“…
(…прогноза направена на 28.08.2018г.)
.
Грабежа върви по плана…, но трябват още 2 години…!!!
(…сваряват ни живи, като… постепенно загряват казана…, а свидетелите, май, се „изпаряват“…)
.
Кораба на властта „Боко – ІІІ“ потъва и… бързат да ни крадат вече само в Милиарди…, но като всеки Октопод пускат мастилени „пушилки“ за прикритие…!!!
(…Кражбите в милиони са за селските кметове…, но само, ако е гербераст, иначе… Вижте „изпържения“ кмет Иванчева…!!!).
– Всичко започна с кражбата на 1,5 милиарда от резерва на здравното каса…
И се заредиха, тихо и кротко кражби за милиарди…, като есенен дъждец…;
– Ежегодно липсват 2 милиарда от акцизи…, последваха 4 милиарда от КТБ, 16 милиарда от ДДС, после „Олимпик“, ограбен е и Гаранционния застрахователен фонд… След срива на Търговския регистър, за „чистота и бързина“ в прикриването на далаверите, последва направо… „срива“ на компи-системата на Мин. на правосъдието…, блокира ГРАО (чистят фалшивите изборни списъци и фалшивите собственици на милиарди…), Агенцията по околна среда (…та да изчезнат фалшивите договори с евросредства…). Чакам да блокира и онзи на „безопасност на храните“ (…та да избяга афро-чумата по овцете…).
– Горят се чували с документи, арестуват се разследващи журналисти, самоубиват прокурори и баш охранители…
– Такса „спокойствие“, май, стана 40% от всичко и от всеки…!!!
.
Чакайте с гнева си…!
Истинския цирк ще стане с…:
– Фалитите на частните Пенсионни фондове…, за 9 милиарда…!
– Златния резерв от 16 милиарда…
– Гаранцията за валутния борд от 26 милиарда…
– Частни спестявания от 65 милиарда…
– Банкови активи за 90 милиарда…
Общо 206 милиарда… Но… все още липсва замах…, та, защо не…:
– Всеобщ Банков срив (повторно предизвикване на „Жан Виденова зима“), та… всички пари да изчезнат наведнъж „Където трябва“…!!! (…Така ще изчезне и „Чумата – ГЕРБ“ от овчарника или свинарника в центъра на София, но Държавата ще остане, та народа да плаща… милиардните и дългове на Правителствата и то с лихвите…)
.
Както се казваше…:
– „А „най-хубавото“ ни предстои…“
(…Та Приятели, има още 200 милиарди за Крадене… и само още 2 години мандат…).
.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Сарамандов вижда покойния си баща в лицето на шеф Ангелов

Кадри Нова ТВ Често виждаме сълзи в очите на на Сарамандов, за което си има болезнена и дълбоко лична причина, а именно загубата на неговия баща.​ Сладкарят Иван Сарамандов разказа за най-тежкия момент в живота си. Талантливият готвач внезапно е загубил баща си като тийнейджър и още не е преживял …

Блиц Новини
Ники Кънчев шашна играч в „Стани богат“: Не рискувай, бе, издумкай и трите жокера

Кадри: бТВ Офицерът към агенция за гранична и брегова охрана на ЕС Георги Димитров от Варна игра блестящо с благотворителна цел в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. Той обяви, че ще дари сумата за популяризиране на ранна превенция за ранна диагностика на автоимунното заболяване, свързано с щитовидната жлеза. За …

Блиц Новини
Покрай Капките Джулиана Гани стана диджей

„Като две капки вода“ помогна на единствената участничка, която не е професионална певица или актриса, да добие популярност и повече хора да видят способностите й. Досега тя се представя повече от добре. Липсата на умения компенсира с много старание и упорита работа. Трудното е, не просто да изпееш или да …

error: Content is protected !!