fbpx

Антимафиоти: Нова опасна дрога залива пазара, как упоява до умопомрачение „Амнезия“

Нова дрога с кодово име „Амнезия“ залива пазара и е тотален хит в момента. Тревата, която е обработена с химически вещества още докато расте, се продава за 50 лв. На грам. Също толкова пари се пласира и другият мидел – хейс. Това разкриха криминалисти от сектор „Наркотици“ в СДВР, пише „Телеграф“, цитиран от Блиц.

По думите им от един грам „Амнезия“ или хейс могат да излязат две или три цигари. Разликата с обикновената трева е, че силата на новата дрога е много по-голяма и държи в опиянение човека много по-дълго време. „Амнезия“ се продавала по същата схема като марихуаната. В найлонови пликчета тип спейсбек, които се слепват в горния край. Хората, които я купуват, варирали от 14 до около 40-45 години, засекли разследващите.

Характерно при нея е, че съдържанието на активното вещество тетрахидроканабинол е по-високо. В превод това означава, че наркотикът става по-силен и държи „клиента“ часове по-дълго упоен. Причина за увеличеното вещество са химикалите, с които се обработва растението по време на растежа му. „Има сортове, които след обработка с различни вещества за 35 дни са пораснали и готови да се пускат на пазара, обясниха ченгетата. Най-новият амфетамин, който се пласира на пазара в момента, пък е т. Нар. Кристал.

Името му идвало от факта, че е точно копие на планинските камъни или на хималайската сол и лесно може да се обърка на външен вид. „Една разфасовка може да се пласира на цена от 10 до 30 лв. В зависимост от грамовете. Приема се, като се изпива“, обясниха ченгетата. Дилърите го предлагали в различни цветове, кой от кой по-екзотични – зелени, розови, лилави, преливащи. Тежестта на една перла кристал е около 10 гр. Криминалисти са оформили и профила на дилъра, който пласира най-модерната синтетична дрога.

Това е ученик с компютър, добър английски и 100 лв. В джоба. В момента имало няколко хитови сайта, които стъпка по стъпка показват как да се надгради наркотикът, за да стане повече грамове и по-силен. Нужно било само човек да знае добре английски. Най-актуалният е унгарски. От него се поръчвали например по 4-10 г субстанция, от която тийнейджърът успявал да изкара до 30 грама дизайнерска дрога. Пратката идвала по пощата под формата на писмо или картичка. „В еврозоната колетните пратки от Чехия и Унгария не се проверяват чак толкова задълбочено.

Рентген също би хванал трудно малко прикрепено пликче с прах от 5-10 грама“, коментират антимафиоти. По думите им на ден у нас идват между 5 и 8 тона колетни пратки и нямало как физически да се отваря всяко писмо за проверка. Спецченгетата разказаха още, че дилърите по баровете и дискотеки в момента ходели с живи подвижни складове, където криели дозите. Това са хора, които са в постоянна близост до пласьора и при подаден знак подават пликчето за клиента. Целта била, ако нахлуе полицията, да не могат да пипнат продавача с голямо количество.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

USA news
On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name

On March 29, Friday, name day celebrates a heroic name On March 29, name day is celebrated by everyone who bears the name Marco. Marko is the ancient Hebrew for wrestler. According to the Latin reading, however, the name is translated as masculine. In the reign of Emperor Constantine the …

error: Content is protected !!