fbpx

Анализатор: Ердоган загуби в Истанбул, но трудно ще се примири с това

Имамоглу има предимно икономически лостове, което ще направи промяната в Турция трудна

„Резултатът от изборите в Турция сега е много ясен и категоричен и ще бъде трудно на Ердоган да ги оспори. Тревожи ме как той ще реагира на тези много ясни знаци на турското общество. Картината е доста противоречива. Опозицията спечели Истанбул, но Истанбул не е Турция. Страната е доста поляризирана и управлението на Ердоган допринесе за това“. Това коментира пред БНР доц. Пламен Ралчев, преподавател в УНСС.

Според международния анализатор е рано да се мисли, че това е началото на някаква голяма промяна: „Вероятно това е краят на възхода на Ердоган, краят на акумулирането на някаква негова мощ. Ще видим първо как ще се мобилизира опозицията и след това ще говорим. Има голяма възможност Ердоган да втвърди позиции. Имамоглу ще има изключителни ресурси, но предимно икономически. Той не е много обигран и пред него ще има много предизвикателства. Ердоган едва ли лесно ще се примири с тази загуба“.

Доц. Ралчев очерта един психологически момент – когато някой търси помирение, визирайки Имамоглу, и пред него стои човек с много агресивна психологическа нагласа, имайки предвид Ердоган, обикновено търсещият помирение е в по-слабата ситуация и е по-отстъпващият.

В ефира на БНР анализаторът поясни, че важен момент е способността на младите лидери да съумеят да съберат около себе си опозиционните кръгове, които са доста разпръснати.

„Това досега работеше в полза на Ердоган. Преодоляването на поляризацията в Турция е много сериозна задача, защото това е голям проблем в страната“, категоричен е доц. Ралчев.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

error: Content is protected !!