fbpx

Американски експерти оцениха новите руски президентски лимузини от проекта Aurus (снимки)

auto.blitz.bg

Експерти от американския портал Carscoops. оцениха руските луксозни автомобили Aurus от проекта „Кортеж“, които вече возят руския президент Владимир Путин и предстои да бъдат пуснати на свободния пазар. 

Вниманието на специалистите бе насочено към бронираната лимузина Aurus Senat Limousine L700 и седана Senat S600, представени на автосалона в Женева.

Експертите отбелязват, че външният вид на „разкошните“ руски автомобили напомнят чертите на Rolls-Royce, така че тук няма причина да се говори иновативните идеи на конструкторите.

„Интериорът на салона обаче е шикозен. Това се потвърждава от кожената тапицерия, дървената облицовка и металните акценти ”, се посочва в статията.

Анализаторите подчертават впечатляващият размер на лимузината от проекта „Кортеж“, който се оказа по-голям от този на Rolls-Royce Phantom и Maybach 62: междуосието на Aurus е над 6 метра.

„Автомобилите са доста високотехнологични, разполагат с цифров панел, широкоекранна информационно-развлекателна система“, отбелязват американските анализатори и подчертават, че руските автомобили са оборудвани и с персонализираща система, която ви позволява да се настройва интериора според индивидуалните нужди на водача.

Като цяло руските автомобили Aurus, представени на автосалона в Женева, на практика не отстъпват по нищо на Bentley и Rolls-Royce и може да станат конкуренция на легендарните марки, отбелязва американският портал Carscoops.

Проектът за руските луксозни автомобили се изпълнява от специалисти от Научно-автомобилния и автомобилен институт (НАМИ). Автомобилите са предназначени за превоз на първите лица на държавата.

В проекта се произвеждат четири класа превозни средства – лимузини, миниванове, седани и джипове. От 15 февруари марката Aurus е приема заявки за лимузината Senat Limousine L700 и седана Aurus Senat S600. Производителят планира да продава 150 автомобила годишно. Според съобщения в медиите, приблизителната цена на една кола ще бъде около 135 000 евро./auto.blitz.bg

Супер уникална визия и интериор

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пълен обрат с Вики след „Ергенът”: Прави много пари от прякора Цър-пър

кадри bTV, Инстаграм/Виктория Асенова Ако Алек ми беше дал роза в последния епизод, щях да му я откажа, това заяви Виктория Асенова, която напусна „Ергенът” след като се превърна в най-обсъжданата участничка този сезон. Тя направи това изказване в подкаста „Надкаст”, където стана ясно, че вече е започнала да капитализира …

Блиц Новини
Илия Луков разтърси ефира на БНТ с баладата за Гунди и Котков

кадри БНТ Народният певец Илия Луков разтърси с емоция студиото на БНТ в предаването на Георги Любенов. Той дойде за интервю, което много бързо се превърна в мини концерт. Луков изпя три песни, като първата беше легендарната балада за Аспарухов и Котков. Певецът не спести нищо от емоцията, която му …

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

error: Content is protected !!