fbpx

Алексей Пушков: Дадохме хубав урок на България с „Турски поток“

Отказът на България от Южен поток беше най-грубата ѝ грешка. Това написа в профила си в „Туитър“ Алексей Пушков, съобщава „Факти.бг“.

Той не пропуска да отбележи, че Турция веднага е уловила своя шанс. Междувременно Германия строи „Северен поток 2“.

Това е хубав урок за София, завършва Алексей Пушков.

Той е председател на комисия в горната камара на руския парламент – Съвета на Федерацията по информационна политика.

България се нуждае от преки доставки на руски газ през Черно море. Може да наречем това „Български поток“. Това заяви в навечерието на визитата си в Русия президентът Румен Радев в интервю за руския в. „Комерсант“.

На 1 декември 2014 г. по време на визитата си в Турция президентът Владимир Путин съобщи, че Русия се отказва от строителството на „Южен поток“, предвиждан за доставка на 63 милиарда куб. метра до Европа през Черно море и България. Решението беше изненадващо, но закономерно. На 17 април 2014 г. Европарламентът призова „Южен поток“ да не бъде изграждан. Еврокомисията настоя двустранните споразумения на страните от ЕС с Русия да бъдат преразгледани. На 2 юни 2014 г. Еврокомисията откри наказателна процедура срещу България заради опасенията, че при избора на изпълнителите на „Южен поток“ в България ще са спазени изискванията на ЕС от Третия енергиен пакет.

Изпълнителят на отсечката в България, заедно с пет български подизпълнителя, трябваше да бъде фирмата „Стройтрансгаз“ на Генадий Тимченко, но заради войната в Украйна тази фирма, която по произход е дъщерна на „Газпром“, беше включена в списъка на компаниите, които според САЩ подлежат на санкции.

Последва натиск от гостуващи в София американски сенатори и бившият премиер Орешарски съобщи, че България спира работа по „Южен поток“.

Така се стигна до решението на Путин да обяви раждането на „Турски поток“.

Какво може да се каже за държава управвлявана от самолюбив пожарникар….

политиката е курвенска работа

На кой сте дали вие урок бе келеш руски? На кой?? На тиквата Борисов ли??? Ми него го боли джангата за вашия урок. Утре ще си събере дрипите в едно сакче и ще иде да си харчи крадените пари по живо, по здраво. И кой ще остане да го духа от вашия урок? Българския народ, нали? Който винаги ви е подкрепял безрезервно.

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

Hell's kitchen
Никол оцеля, ще готви в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Инфарктна за участниците резервация беше тази в последния епизод на Хелс китчън. Като водещи на двете кухни застанаха двама от най-добре представящите се, а именно Никол и Славейко. Борбата бе ожесточена и двата отбора завършиха на 2 секунди разлика. Според правилата Никол трябваше да напусне състезанието, но …

error: Content is protected !!