fbpx

Александър Йорданов на избираемо място в листата на ГЕРБ за евровота

www.monitor.bg

Бившият депутат и посланик Александър Йорданов ще бъде поставен на избираемото шесто място в съвместната листа на ГЕРБ И СДС в  в предстоящите европейски избори. Това заяви председателят на Съюза на демократичните сили (СДС) Румен Христов, след среща с представители на ръководството на ГЕРБ.

Двете партии подписаха споразумение днес в централата на ГЕРБ за съвместно явяване на изборите  с единна листа, с която да изпратят максимален брой евродепутати от България в ЕНП.

Освен Йорданов СДС номинират и главния секретар на синята партия Илия Лазаров, който ще заеме последно място в листата.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и Румен Христов подписаха споразумението в отговор на писмо на шефът на ЕНП Жозеф Дол за съвместно явяване на десните партии на предстоящите Европейски избори на 26 май.

Според Борисов липсата на Владимир Кисьов от листата е загуба, но ГЕРБ не се меси в работата на партньорите си. „Съжалявам, че Кисьов си направи отвод, защото сме работили дълги години с него, но не не се бъркаме в работата на СДС, сега съвмество ще се бори за по-добър резулат. Мисля, че Александър Йорданов е знаков човек от СДС, но ние можем да гарантираме, че ще работим за всички лица в листите. Такива номерца, които си правиха в наши сестрински партии с преференциите няма да допускаме и така ще бъдат инструктирани структурите“, коментира лидерът на ГЕРБ.

В споразумението е записано, че бъдещите евродепутати от общата листа на ГЕРБ и СДС поемат ангажимент, че през целия си мандат ще бъдат част от парламентарната група на ЕНП. На предизборните материали да присъстват имената и символите на партиите. Освен това депутатите поемат ангажимент да работят за приемане на България в Шенген и Еврозоната, както и против Европа на две скорости.

„Ще даде всички сили за едно успешно явяване на изборите, номинациите си съобразихме с какво ще допринесат кандидатите за постигане на резултатите“, коментира избора на Йорданов и Лазаров в листата Румен Христов. Сините са се спрели на двете имена от 15 номинации.   „Днес е добър ден за българската демокрация“, каза още Христов, като цитира прословутата фраза на Александър Йорданов от 13 октомври 1991 г., когато СДС спечели парламентарните избори.

Със стари “ курви“ нов бърдак не се прави!

седесарите начело с костов са за затвора не допускай тази грешка бойко

Бардак е точната дума те друго не могат да сътворят!!!

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

error: Content is protected !!