fbpx

Ако съветът на този фитнес треньор не ви вкара в залата днес…

Дрю Харисбърг е фитнес експерт, който е способен да ви накара да откриете онази доза мотивация, която да ви запрати във фитнес залата за дълъг период от време, пише profit.bg.

Часът е 17:00 или 18:00. Работният ден е приключил. Още в 15:00 сте усетили как умората ви наляга. Това, което най-силно жадувате, е комфортът на дивана у дома, хапка от нещо вкусно и да погледате серия от любимия си сериал.

Последното нещо, което ви се прави, е отбиване до фитнес залата по пътя към дома, макар да знаете, че имате нужда от това. Звучи ли ви познато?

Казвате си „Уморен/а съм“. Винаги сте твърде уморени. „Ще отида утре“. Но така и не го правите.

Как да разбиете този порочен цикъл, който ви парализира?

Трябва ви мотивация, нали? Мотивацията помага, но не е задължителна. Мотивация се изисква само за нещата, които не искате да правите. Нямате нужда от мотивация, за да се приберете, нали? За да изядете блокче шоколад? Тези неща са лесни.

Затова, вместо да се опитвате да откриете мотивация за нещата, които не искате да правите, защо да не намерите начин да искате да ги направите? По този начин няма да се изискват усилия и ще тренировките ще ви носят удовлетворение. А това на свой ред генерира сила на волята и мотивация.

Знаете, че трябва да отидете до фитнеса, но не може да се накарате да го направите. Въпросът е – как да преодолеете пропастта между „трябва“ и „правя“? Отговорът на този проблем идва от формулировката.

Какво е вашето „защо?“. Преодолейте пропастта, като си отговорите на този въпрос. Вашето „защо“ е мостът, който ще ви изведе до „правя“.

Започнете, като откриете и дефинирате ключови причини/цели, които ще ви помогнат да отметнете трудните неща, които така и не искате да правите. Вашата причина или цел трябва да бъде значима – по-съществена от награда, като ядене на шоколад, гледане на сериал или пък излежаване на дивана.

Трябва да бъде нещо, което цените повече от всичко друго на света.

 

След това привържете към причината/целта позитивна емоция. Тя трябва да е свързана с радостта от живота, щастието, а не с болест или смърт.

„Искам да живея дълго, здравословно, тъй като това ще ме направи по-щастлив и по-удовлетворен от живота“, а не „Страх ме е да не умра“.

След като дефинирате своето лично „защо“, повтаряйте си го отново и отново, докато не се превърне в мантра. В дните, когато усещате, че отново се запътвате към дивата, използвайте мантрата.

И знаете ли какво? След тренировката отново можете да се запътите към дивана, към сериала или към блокчето шоколад. Така че не ги пропускате, само отмятате още едно важно нещо преди да стигнете до тях.

Открийте своето „Защо“ и не се отказвайте от него.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

Блиц Новини
Участничка в „Ергенът“ се оплака от нездравословни условия

Снимки профил инстаграм Дамите в романтичното шоу „Ергенът“ окапват една по една. Много момичета са вече извън формата и разказват за впечатленията и преживяванията си от престоя вътре. Оказа се, че любовта не е единственото, което ги придружава в ежедневието. Явно храненето не им се е отразило добре. Една от …

Блиц Новини
Синдикатите: Риск от бедност грози над 30% от българите

Кадри Нова ТВ Хората в риск от бедност и социално изключване са над 30% в България. Голяма част от тях не могат да отопляват жилищата си пълноценно – избират дали да живеят на топло, или да се хранят нормално. Това коментира в новините на Нова ТВ главният икономист на КНСБ …

error: Content is protected !!