fbpx

Ако минавате 30-те години, трябва да спрете консумацията на тези продукти

С течение на времето тялото ни почва да работи все по-зле. Следователно хранителният ни режим трябва да бъде подбран в съответствие с възрастта ни, пише Zdrave.to.

След определена възраст тялото на човек започва да усвоява дадени храни много по-трудно, което води до натрупване на излишни килограми, образуване на бръчки и др.

В тази статия ще разберете какви продукти да НЕ консумирате, след като навършите 30.

Първо, враг номер едно за хората над 30 години е захарта. Тя може значително да повреди влакната на колагена и еластин. Това неизбежно води до образуване на бръчки, както и до загуба на обща еластичност на кожата.

Белият хляб и всички продукти, в които се използва бяло брашно. Отказът от тази храна ще ви помогне да избегнете натрупването на излишни килограми.

Не консумирайте кетчуп и майонеза. Всеки сос значително увеличава съдържанието на калории в чинията, което неизбежно води до увеличаване на теглото.

Тестени изделия. Факт е, че те съдържат глутен, който след 30 години се усвоява много трудно.

Не по-малко опасни са сладките напитки. Дори диетични, защото са с вредни подсладители. Такива напитки могат да доведат до сърдечни проблеми.

Опитайте се да откажете и сладкарски изделия. Те съдържат много захар, мазнини и изкуствени добавки. По-добре е да си приготвите нещо сладко, за да знаете какви продукти са използвани.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!