fbpx

Ако готвите пиле, никога не правете така! Основата грешка, която мнозина допускат, е тази

Ако вече сте се научили как да готвите пилешки гърди, будчета или крила, тогава трябва да избягвате най-често срещаните грешки. Те могат значително да развалят полезните качества на храната, пише Zdrave.to. Трябва да избягвате следното:

Опасно е да се мие пилето
Няма нужда да се измива пилето, особено ако ще го печете или варите. Най-вероятно върху суровата кожа има много бактерии. След измиване те няма да бъдат унищожени, а само разпръснати из целия корпус и кухня, кухненски прибори, маса и мивка. Този процес се нарича аерозолизация. Това може да повлияе неблагоприятно на храносмилането или да допринесе факта, че пилето ще се развали много по-бързо.

Как да не размразяваме пилето
Не е необходимо да размразявате пилето, да го поставяте на пряка слънчева светлина, да използвате топла вода или микровълновата печка. При тези условия броят на бактериите ще се увеличи два пъти на всеки двадесет минути. Активният им растеж започва при висока температура на размразяване.
Би било най-безопасно да размразите пилето на долния рафт на хладилника един ден преди готвенето му. Трябва да се има предвид, че е невъзможно да се замразят отново всички месни продукти, това се дължи на факта, че структурата на протеина е изключително нестабилна и частта, която успява да оцелее по време на първото замразяване, няма да може да направи същото при повторно такова. Много домакини отбелязват факта, че след второто размразяване пилето губи значителна част от вкуса си.

Не трябва да се пече влажно пилешко
Преди печене или готвене във фурната, е необходимо да се изтрие пилето от излишната влага с кърпа. Ако не премахнете излишната влага, няма да можете да постигнете нужния ефект при готвенето.

Няма нужда да се реже месото, за да се определи готовността му
Много хора по време на пържене леко изрязват пилето, за да определят готовността. Поради това от него излизат сокове, които го изсушават малко. В резултат на това ястието не е толкова сочно и ароматно, колкото би могло да бъде. Най-добре е да се обърне внимание на показателите на термометъра за месо.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Покрай Капките Джулиана Гани стана диджей

„Като две капки вода“ помогна на единствената участничка, която не е професионална певица или актриса, да добие популярност и повече хора да видят способностите й. Досега тя се представя повече от добре. Липсата на умения компенсира с много старание и упорита работа. Трудното е, не просто да изпееш или да …

Блиц Новини
Животът на Роси след „Бригада нов дом“

Кадро БТВ Доста коментари се изсипаха по майката с три деца, герой в последния епизод на „Бригада нов дом“. Намериха се хора, които да я критикуват за състоянието на дома й, но масово зрителите бяха възхитени от силата и борбеността на Росица. Това рамо, което жената получи с ремонта на …

USA news
A raw foodist from Russia fed his baby sunshine and it was gone in a matter of days

A raw foodist from Russia fed his baby sunshine and it was gone in a matter of days 44-year-old Maxim Lutii, an influencer and blogger, admitted to the court in Sochi, Russia, that he is guilty of the death of his one-month-old son Cosmos. Maximus Lutius wanted to raise his …

error: Content is protected !!