fbpx

Агенция „Барометър“ твърди: ГЕРБ – 35%, БСП – 28%, Обединени патриоти – 17%

Правителството продължава да се радва на подкрепата на избирателите.

В края на юли работата на Министерски съвет е одобрявана от 44% от българските граждани – така, както е било и през миналия месец, когато приключи българското председателство на Съвета на ЕС. Това сочат данните от проучване на „Барометър България“, пише dnes.bg.

Подкрепата за премиера Бойко Борисов дори нараства  до 39% от 37% през юни. След него се нарежда военният министър Красимир Каракачанов, чиято работа е одобрявана от 36% от българите. Външният министър Екатерина Захариева се ползва с доверието на 24%, а вицето Валери Симеонов  на 13% от участниците в проучването.

Оказва се, че българите не правят разлика между евродепутат и еврокомисар.

А иначе 45.9% посочват само името на Ангел Джамбазки на въпрос кои представители на България в Европейския парламент могат да назоват.

Според социолозите популярността на Джамбазки е обяснима с факта, че 4 години след избора му за евродепутат той запазва стабилното си присъствие и във вътрешния политически живот на страната, както и изразява активната си и последователна позиция по актуалните вътрешно и външнополитически въпроси.

29.2% от анкетираните заявяват, че не се сещат за нито един български евродепутат, 1.6% назовават Петър Курумбашев, а 3% – Мария Габриел.

„Очевидно българските избиратели не правят разлика между евродепутат и еврокомисар, защото Габриел в последните години е именно еврокомисар, а не представител в ЕП. Останалата част от анкетираните – 20,3% познават по име някои от останалите 15 български пратеници в Европарламента“, анализират от от „Барометър България“.

Според агенцията нагласите на българските граждани за участие в най-близките избори – тези за Европейски парламент през 2019 г., не бележат особена промяна от последния месец.

Ако евроизборите бяха днес 35,3% щяха да гласуват за  ГЕРБ, 28,9% – БСП, 17,8% за Обединени патриоти, 15,2% – ДПС, за други биха гласували 2,8%.

При така заявените нагласи ГЕРБ биха излъчили 6 или 5 евродепутата, БСП – 5 или 4, ОП – 3, ДПС – 3 или 2.
Анализът показва, че двете големи партии ГЕРБ и БСП разчитат на своите традиционни електорати.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!