fbpx

Агенцията по пътна безопасност настоява за тестове на шофьорите над 60 години

Държавната агенция по пътна безопасност настоява да се въведат психологически и физически тестове на шофьорите над 60 години.

Причината е в зачестилите катастрофи, предизвикани от водачи в пенсионна възраст.

Над 120 са катастрофите през последните две години в Русе с участието на хора над 60 години, предава БНТ. Над 100 са ранените, 4 са загиналите, пише www.dunavmost.com.

Само тази седмица 95-годишен мъж намери смъртта си на пешеходна пътека, защото беше блъснат от автомобил, управляван от 71-годишен шофьор. Друг водач на същата възраст се преобърна с колата си по таван в центъра на града.

На форум в Русе, посветен на пътния травматизъм, представители на различни институции коментираха до колко са адекватни зад волана възрастните шофьори.

Малина Крумова, председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“: Когато станат на 60 години не да имат безсрочна книжка, а напротив по-често да подлежат на физическа и психологическа проверка.

От „Пътна полиция“ отчитат и друга тревожна тенденция- все повече млади хора, употребили наркотици, сядат зад волана.

Гл. инспектор Михаил Манов, началник сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Русе: Средно за седмица варират от 7 до 3-4 водачи с употреба на наркотични вещества или техни аналози – млади хора, които търсят адреналина.

Служителите на реда затягат сериозно контрола и на мотористите, като ще следят за неизрядни документи и правоспособност.

Над 120 са катастрофите д мъже над 60, а колко са с мъже под 60?
Над 480 са. Нали е така? И кого тогава да тестваме?

Ей ненормалници изчезвайте и закривайте ши*аната си агенция ! Как пък нито една институция в държавата не става бе ,ГЕЛП откъде ги изравяте тези сульо и пульо дето не стават за нищо ! Боже ,Боже ,накажи ги както ти си знаеш ,че вече ни изпиха и кръвчицата ! АМИН !

Аз незнам какво ще тествате , частната фирма в градският транспорт в София.
По точно Лини 18 20 21 22 23 и да не изреждам всички се управляват
От водачи над 60 г.

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!