fbpx

Авиоексперт посочи виновника за ситуацията с български самолет във въздуха

Това е не чак толкова често срещана ситуация при пътуване със самолет. По принцип пътникът от излитането до кацането трябва да не усеща нищо, това е задачата на екипажа. Изградени са регулации, които трябва да се спазват. Това заяви в ефира на Нова тв авиоекспертът Борис Ангелов по повод силната турбуленция, възникнала по време на полета на българския самолет от Косово за Швейцария, пише Блиц.

„Тези зони, които са с турбуленция, не се появяват внезапно. Обикалянето на тези облаци го извършва екипажът. Това отклонение е различно в зависимост какъв характер има бурята насреща.

Когато има такъв широк фронт, трябва да се отклони на 100 или повече километра. Очевидно този синхрон между ръководител полети и екипажа не е направен.

Това е чартърен полет. Авиокомпанията е от няколко години регистрирана в България. Загадка е това, че такава силна турбуленция, а виждаме от истинско видео, че се разместват пътници“, коментира специалистът.

„Това, което също е учудващо, е откачането на няколко седалки. Това значи, че те не са фиксирани както трябва. По принцип имат „контри“, при които е изключени да се откачат.

Фирмата има четири самолета на 28-29 години. Реакцията на пилотите. Самолетите в настоящото време имат много хубави радари. Цялата отговорност по обикалянето на тази буря се носи от командира на полета“, завърши Борис Ангелов.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!