fbpx

Собствениците на джипове вече открито са критикувани заради автомобилите си

Веднъж сутринта много собственици на джипове в град Кьолн намериха върху своите автомобили листовки, приличащи на фишове за глоби, пише auto.blitz.bg.

Текстът на тях обаче бил за съвсем друго: „Вашият автомобил е твърде голям за градския транспорт по слените причини… „.

Това е поредната акция на еколозите против демонизираните возила на четири колела, пише германското издание Express.

Възмутен собственик на всъдеход разпространи листовката във Фейсбук.

В нея са изброени причините, поради които собствениците на тези коли трябва да се откажат от тях: те отделят твърде много CO2, заема твърде много място на паркинга, силно поврежда другите транспортни средства при аварии и закрива видимостта на велосипедистите и шофьорите на компактни автомобили.

На пръв поглед писмото изглежда като официален документ, но в на мястото за адреса на подателя вместо „Град Кьолн“ пише „Градски климат“, по този начин става ясно, че това въобще не е официален документ.

В дъното на листа също пише: „Вашето поведение е неуместно и егоистично“.

Представителите на администрацията в Кьолн потвърдиха, че няколко граждани са съобщили, че са получили такива писма, но никой не иска да се свързва с екоактивистите, защото властите не искат да инициират съдебни искове.

„Производството и разпространението на листовки не е углавно престъпление, дори не е и мошеничество: подателят не се е опитвал да въведе в заблуждение собствениците, че глобата е наложена от градската администрация на Кьолн“.

Към съда могат да се обърнат самите обидени собственици на всъдеходи, които са видели в тези листчета заплаха. И такъв граждански процес би бил многообещаващ, но не е ясно, против кого искът трябва да бъде заведен, все пак не е известно, кой е създал листовките.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!