fbpx

От ВМА не пускат и пиле да припари до Стефан Данаилов

Големият актьор Стефан Данаилов все още не е изведен от състоянието на медикаментозна кома, в което лекарите от Военномедицинска академия го поддържат, за да могат да проведат терапевтични интервенции в белите му дробове. Това съобщи за „Монитор“ биографът на филмовата и театрална легенда – журналистът Георги Тошев.

„Той е под контрол, поддържат го в стабилно състояние, но като цяло ситуацията не е добра. Не мога да кажа, че не съм притеснен или че съм обнадежден“, лаконичен бе Тошев.

Лекарите от ВМА поддържат големия актьор Стефан Данаилов изкуствено в безсъзнание, за да могат да проведат интервенции в белите му дробове като част от терапията, обясни и актьорът от Народния театър Сава Драгунчев, асистент на Ламбо в последния му клас в НАТФИЗ.

„Състоянието му е тежко, апаратура подпомага дишането му, заради излива в дробовете е изгубил доста кръв, което натоварва някои системи, но непрекъснато му преливат нова.

Във ВМА по наша информация са най-добрите специалисти и те си вършат работата“, заяви колегата на Мастъра и подчерта още веднъж, че Данаилов не е изпаднал сам в кома, а е приведен в безсъзнание, за да могат да го лекуват.

„Той винаги се е държал мъжки, мисля, че и този път ще се справи“, изрази надежда Драгунчев и поясни, че до актьора медиците не допускат никого поради опасността и най-безобидната инфекция да компрометира усилията им и съпротивителните сили на 76-годишния пациент.

Информацията, че проф. Стефан Данаилов е в медикаментозна кома, поддържана от лекарите, за да могат да почистят дробовете му от водата, която събират, потвърди и племенницата на обичания артист – режисьорката Росица Обрешкова.

Тя каза, че никой не знае кога точно докторите ще преценят, че е подходящият момент да го извадят от това състояние и да го събудят. „Вероятно процесът ще бъде дълъг“.

„Молим се и вярваме, че всичко ще мине благополучно. Толкова много хора го обичат и му изпращат добрата си енергия“, сподели тя.

Дишането на актьора се подпомага от апарат, без да е напълно изкуствено, за което му е направен отвор в трахеята, т. нар. трахеостома.

Близките на Данаилов очакват всеки момент да бъде екстубиран, тоест да се извади от гърлото му тръбата, която подава кислород с определена концентрация. Ако дишането се стабилизира, това би означавало сериозно подобрение.

Преди няколко дни Стефан Данаилов бе транспортиран от санаториум в Хисаря с много голям белодробен излив след падане. Оттогава е в реанимацията на ВМА. В началото са правили опити за дихателна рехабилитация, но в сряда състоянието му рязко се е влошило и се е наложила интубация.

Очаква се и излизането на резултати от хистологичните изследвания, които трябва да удостоверят дали ракът, с който преди 5 години актьорът се пребори, не се е активирал отново.

Харесва ми грижите който полагат лекарите за Данаилов,но струва ми се ,че прекалено се афишира,така трябва да се грижат за всеки болен,но дали е така,може би ще кажат хората които са изпадали в такова състояние.За всички нас той е един болен пациент.

Ком.манталитет на времето имаха спец болница за тях оборудвана НЕ С РУСКА АПАРАТУРА.Не мога да разбера тези олигофрени та се бориш и да мразеш нещо а същевременно да се въцползваш от постижението им.

ЖАЛКО хора изпаднали в стакава ситуация вече не могат да коментират.

Каквото и да правят няма шанс,никой не е останал вечен на тази земя,даже и мумйте от мавзолеите ги изхвърлиха.

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

error: Content is protected !!