fbpx

Китайските комуналки са като от времето на Хрушчов

източник: pochivka.blitz.bg

Вероятно всеки знае, че обичам да се скитам из обикновените  жилищни квартали в различни градове, които съм посещавал и Хунчун не беше изключение, пише известният блогър Ковал Евгений. Оказа се, че обикновените многоетажни жилищни сгради в Китай са доста мизерни и, посещавайки ги, трудно можеш да си помислиш, че се намиращ в страна, преживяваща икономически бум.

Случайно попаднах на входа на две жилищни сгради в стария град. Самият Хунчун се намира близо до Приморския край и КНДР.

Къщите донякъде напомнят на хрушчовите, въпреки че не бих се изненадал, това всъщност да си е така,  и да са построени по същия проект.

Така изглежда предната част на входа, ако изобщо може да се нарече така. На приземния етаж са пощенските кутии, информационна табела и вестибюл, където оставят велосипедите.

Коридорът между апартаментите. Някои блокове имат два по апартамента на етаж, други четири. Червените панделки на вратите означават, че собствнениците са се заселили тук наскоро. Номерът на етажа е фиксиран по-близо до тавана.

Всички комуникации в къщата са отвън: вода, електричество се намират в общ коридор и влизат оттам в самия апартамент. Всичко изглежда разхвърляно и странно.
За да не замръзват тръбите през зимата, те се обшиват с изолация: гума от пяна и електрическа лента.

Електрическите измервателни уреди са разположени на стълбите, а не в апартаментите, както е в повечето други страни.

Повечето апартаменти не са ремонтирани отдавна и всичко тъне в упадък.

Близо до всеки вход има едноетажни сгради – навеси. Там китайците съхраняват своя боклук.

В Париж както и навсякъде по света живеят много китайци.
Явно те все още не са разбрали че тяхната страна представлява втората по сила икономика в света.

Господине, нима в нас няма такива, че дори и по-лоши битови условия. А защо в тези постройки да не живеят малцинства и авторът нарочно, точно това е искал да снима. Зависи от политическите му наклонности..

Комунизмът е съставен от Простолюдието от Нисшите слове за, това нямат представа от Интелегенцията, Красота, и Съвършенство . Магарето можели да разбере чистокръвния боен кон, ами това са два различни Свята.

Моля да не се пишат неща от мое име които не съм казал.
Казах само че в Китай БВП на глава от населението е много по нисък в сравнение с този на силно развитите държави.

В китай е в пълна сила е експлоатяцията на народа по ком.5%са свръх богати 25% вързват двата края останалите70% още са в лапите на върлия ком.

6 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

error: Content is protected !!