fbpx

Какво предстои на Стефан Данаилов: Лекарите му предписаха гимнастики за дишането

източник: „24 часа“

Специална рехабилитация, която да възстанови дишането му, започва Стефан Данаилов. От петък на легендата на българското кино и театър не се прилагат спешни реанимационни действия като интубация и изкуствено дишане, защото вече диша сам и значително е подобрил състоянието си.

Заради всички придружаващи заболявания, които обаче има Данаилов, лекарите от Военномедицинска академия, където той се лекува, продължават да го наблюдават.

Рехабилитацията, която му предстои, ще продължи около месец и включва специални дихателни гимнастики, инхалации и специфичен масаж. С тях трябва да започне да издишва стабилно и уверено, за да не се налага да бъде подпомаган допълнително.

Паралелно ще започне и двигателна рехабилитация заради счупването на бедрената кост през лятото. Тогава в Бургас на Стефан Данаилов бе поставена изкуствена става.

Двигателната рехабилитация трябва да става много внимателно, но същевременно енергично, защото актьорът вече веднъж е получил усложнение от намалената двигателна активност, обясниха специалисти.

Всичко това се прави на фона на отслабената заради онкологично заболяване имунна система на легендарния актьор.

Новината, че Данаилов вече е контактен и диша самостоятелно, плъзна в петък по обяд в София. Тя бързо бе потвърдена от близки на актьора.

Големият български актьор бе приет по спешност във ВМА в началото на месеца заради затруднено дишане, но в сряда състоянието му се влоши и бе интубиран.

От началото на септември Данаилов се лекуваше във военния санаториум в Хисаря, след като през август при инцидент във вилата си в Приморско счупи крак.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!