fbpx

Зак реши на шега да си направи юрта, но резултатът надмина очакванията му

За да се чувстваш добре, не е нужно да живееш в палат. Доказателство за това е и историята на тази двойка от Щатите, разказва jenata.blitz.bg

Зак Боф и Никол Лопес от американския град Портланд решили да избягат от големия и шумен град и да си вдигнат уютна юрта в покрайнините му.

Пристъпите ли прага й, на момента ще пожелаете и вие да заживеете в такова местенце.

В интервю за Bored Panda те разказват как са се решили на подобна стъпка и колко усилия и пари са вложили в нейното изпълнение.

Зак Боф избира домът му да изглежда по този начин, вдъхновен от Лойд Кан и книгата му Shelter.

Общата площ на нетрадиционното му жилище е 86,3 м², от които 18,5 м² – спална площ.

То е от два етажа, като до горния се стига с помощта на стълба.

Там е разположена спалнята.

На първия етаж са дневната, малка кухня и работен кабинет. Както и санитарни помещения.

„Това беше първият ни опит в строителството. Водоснабдяване, електричество, подове, стени… Никол и аз не сме правили нищо подобно досега.

Носещата конструкция е издигнахме с приятели, повечето от които през живота си не са хващали бормашина“, разказва Зак.

От момента, в който се родила идеята, до превръщането й в реалност минала година. Зак обаче уверява, че самото строителство не е отнело много време. 

„Най-трудното беше основата. Това отне няколко седмици и 4,5 тона цимент. За носещата конструкция отидоха 3-4 дни, така че това не е толкова сложно“, добавя той.

 

„Ако нямате проблем със сглобяването на мебели от Ikea, и юртата няма да ви се стори сложна в техническо отношение“, шегува се Боф.

 

За жилището си той е използвал готов „комплект за сглобяване“.

А цялата информация за него е качена на специален сайт. Новодомците се надяват, че по този начин ще помогнат на други хора, които искат да се сдобият с дом като техния.

 

След като се сдобили с водопровод, канализация и електричество, Зак и Никол се заели с интериора. В целия им дом има много растения.

Спалнята им също е опасана с много зеленина.

А печката на дърва осигурява топлина и уют в дома им.

В новата си къща Зак и Никол са инвестирали 65 хиляди долара.

 

Самата юрта струва 31 хил. долара, платформата – 10 хиляди, а за мебели и декорация са отишли 24 000 долара.

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

error: Content is protected !!