fbpx

Външно проверява карта на Турция, включваща наша територия

Карта на Република Турция, обхващаща територии и от България, е поместена във фейсбук профил, свързан с министъра на националната отбрана на Турция Хулуси Акар.

Министърът на външните работи Екатерина Захариева е разпоредила незабавно зам.-министър Петко Дойков да се свърже с турския посланик Хасан Улусой, съобщиха от външното ни ведомство, съобщи Дарик.

От МВнР информираха, че още в сряда в ранния следобед публикацията е докладвана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Посланикът направи проверка и потвърди, че този профил няма нищо общо с министър Акар, като се предполага, че той се поддържа от група хора. Посланик Улусой обеща да предостави допълнителна информация, след като турската страна направи допълнителни проверки.

Меракът си е мерак и остава в Турските управници. Какво да проверяват, след като на мястото на Съветския съюз, най-големи икономически връзки имаме с Турция. Демек, икономиката ни е тясно обвързана с Турската. Така че, ако този мерак стане реалност, някакво особенно сътресение няма да има. Пък и няма кой да се бие. Младите избягаха от България, старите се мъчат да поддържат живота си с мижавата си пенсия. Остават тези, които докараха дереджето ни до състояние на отвращение. Те няма да се бият срещу благодетелката си. Включая и тупащите по гърдите пишман националисти.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

Блиц Новини
Участничка в „Ергенът“ се оплака от нездравословни условия

Снимки профил инстаграм Дамите в романтичното шоу „Ергенът“ окапват една по една. Много момичета са вече извън формата и разказват за впечатленията и преживяванията си от престоя вътре. Оказа се, че любовта не е единственото, което ги придружава в ежедневието. Явно храненето не им се е отразило добре. Една от …

Блиц Новини
Синдикатите: Риск от бедност грози над 30% от българите

Кадри Нова ТВ Хората в риск от бедност и социално изключване са над 30% в България. Голяма част от тях не могат да отопляват жилищата си пълноценно – избират дали да живеят на топло, или да се хранят нормално. Това коментира в новините на Нова ТВ главният икономист на КНСБ …

error: Content is protected !!