fbpx

Борисов: Намерих кой да замести Цветанов

Чудих се кой ще замести Цветан Цветанов и вече го намерих. Добре свършената работа, патосът и емоцията, с която говори Тодор Тодоров е това, което на ГЕРБ ни трябва. Това заяви Бойко Бориков в препълнената Арена Шумен, където преди дни бяха представени кандидатите за кметове от Североизтока, разказа „Стандарт“.

Така и не стана ясно дали премиерът наистина готви новият член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Тодор Тодор за наследник на доскоро вторият човек в партията или изказването бе по-скоро шега, но е факт, че Борисов не скри суперлативите си както за мероприятието, което беше прощъпулник на Тодоров за новата му висока позиция, така и за кандидат-кметовете от региона.  Церемонията напомни времето, когато вторият в ГЕРБ – Цветан Цветанов, събираше целия актив в столичната зала „Армеец“ преди местни избори и с часове представяше кандидатати по градове и села на фона на скъпа мултимедия и репетирана с дни хореография.

Вчерашната сбирка обаче беше лишена от всякаква помпозност. Нямаше ги знамената, които вееха яки момчета във всички посоки, липсваха големите плакати, от които грееха лицата на кандидатите, минати през фотошоп. Нямаше ги десетките видоклипове, които показваха как кандидат-кметовете работят неуморно. На първия ред не седеше широкото и тясно ръководство на партията, заедно с представителите на европейския, българския и местния парламент. Владислав Горанов и Томислав Дончев бяха единствените членове на кабинета.

Нямаше го и Веселин Маринов, за да изпее „За теб, Българийо“ и да разпалва публиката с „Победа, победа“. На негово място се появи местна изпълнителка, която само с една родолюбива песен създаде достатъчно настроение в залата. И се хареса на лидера Борисов, който обеща да я кани и занапред на партийните тържества. Любимата катедра на Цветанов също отсъстваше от сцената. Тодор Тодоров, с подвижен микрофон, изкарваше десетките кандидати от областите Силистра, Добрич, Търговище, Разград и Шумен на сцената, като ги представяше с по-няколко думи.

Партията е отгледала добри хора, добри управленци. И Тошко, и Гюнай, и Влади, и Дончев, казаха верни неща преди мен, радвам се че изпълнителната комисия започна да работи както трябва, каза Борисов и обясни какъв е успешният кмет според него. Той успява да направи по-добър града и да върне българи, заминали в чужбина, обясни премиерът.

Споменаването на областния управител на Разград Гюнай Хюсмен изобщо не беше случайно, тъй като той бе единственият представител на държавата в региона, който се изказа. Както обикновено, разкритикува ДПС, в която членуваше преди години. Обяви, че единството в България е по национален, а не по етнически принцип и че единственият човек, който може да го запази, е премиерът. Призова и партийните членове да работят така, че „Борисов да се чувства горд, че ни има“.

Председателят на ГЕРБ заяви, че битката в региона е с ДПС, а „БСП ще се ориентират по- късно, както винаги са го правили“. Основна беше тезата му, че финансира поравно кметовете на ГЕРБ и на ДПС, регионът процъфтява, пътища са направени, индустриалните зони работят, но „сега ни е трудно да спечелим изборите там, където сме дали пари на кметове от други партии“. Потвърждение на думите му той получи и от кандидат-кметицата на ГЕРБ за Хитрино – община, която е бастион на ДПС.

Християни и мюсюлмани имаме един месец да се караме, да агитираме. Но след това започва съвместната работа, защото във всяко населено място живеят българи, „мюсюлманите са наши братя“, каза Борисов.  Не се подвейждайте, никого не плашим, ние сме гарант на етническия мир, каза още Борисов.

В словото си той не пропусна да се похвали с нови инвеститори заради успешната си икономическа политика и обяви, че е провел среща с германски фирми, които вече са заявили намерение да заемат последните места в индустриалната зона на Шумен. Даде за пример и инвестицията на „Шише джам“.
Обяви, че от 1 ноември Лиляна Павлова започва работа в Европейската инвестиционна банка. Разказа и за другите две успешни жени, излезли от партия ГЕРБ- кандидатът за еврокомисар Мария Габриел и шефката на МВФ – Кристалина Георгиева.

Накрая развесели публиката с изречението, че „Търговище е единственият град, в който раждаемостта се вдига“, което очевидно бе препратка към кандидата за нов мандат Дарин Димитров, който е най-популярният акушер -гинеколог.

И завърши с откровението: „Партията я гледам като дете. Като направите нещо лошо, ядосвам се, а като направите нещо хубаво, чакам да видя аплодисменти, за да ми стане много драго.
В ГЕРБ преболедувахме, мобилизирайте се сега, има смисъл само да правим добрини“.

Помнете, че може да имате идеален бюджет, добър екип, но без подкрепата на хората нищо няма да стане. Борете се за нея от първия ден след изборите, а не само преди тях, каза вицепремиерът Томислав Дончев. Лошо е, че има политици и партии, които използват различията, за да трупат политически ползи. Ние ще накараме хората да живеят по-добре заедно, защото кандидатите ни освен лидери и професионалисти, са и добри хора, каза още Дончев.

Министър Горанов пък припомни, че има голяма разлика между ГЕРБ и партиите, които са като кукувиците(един от любимите изрази на Борисов)-които имат визия, но не и физиономия. „Не е важно колко пари къде съм дал, по-важно е, че заставаме тук, за да инвестираме целия ни авторитет във вас. Плътната ценностна връзка в политическия организъм дава качество на управлението, каза още Горанов.

 

Много си вярвате ама ще видите резултата

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Михаела успя да направи всички свои врагове в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Провал след провал в червената кухня и непрекъснатите караници на висок тон взеха жертва и това е Кирил, който се превърна в поредния елиминиран готвач. Участникът влезе с висока заявка и впечатляваща биография, но така и не показа какво може. Кирил бе сред основните виновници за провалената …

Блиц Новини
Въпрос за планети провали Радо от Сливница в „Стани богат“

Кадри бТВ Радослав Иванов от Сливница достави удоволствие на зрителите с играта си в „Стани богат“ тази вечер. Радо, който изгражда системи за видеонаблюдение и прави исторически възстановки на ключови битки от българската история, не се затрудни с първите пет въпроса и стигна лесно до първата си сигурна сума от …

Блиц Новини
Скандалният Емрах Стораро се навърта около Натали Трифонова

кадри bTV, Инстаграм/Натали Трифонова Безспорно най-големият скандал в “Денсинг старс” до момента е целувката, която залепи Емрах Стораро на партньорката си Веселина по време на тангото им. Непозволеният интимен контакт би бил причина поп фолк певецът веднага да изхвърчи от шоуто във всяка страна, но явно не и в България. …

error: Content is protected !!