fbpx

Юни започва с гръмотевични бури

Синоптичната комисия се събира в края на май, за да установи какво време ни чака в началото на юни. Преди обаче да се захванат със синоптичните модели, Дюзев, Райчев и Кърджилов се отплесват в темата за цената на петрола в студиото на Дарик радио.

Това е така, защото през последните 24 часа цената на черното злато се срина с близо 5 процента до около 65 долара за барел сорт „Брент“, а тримата следят тези тенденции дори по-внимателно, отколкото следят промяната в атмосферните процеси.

Кърджилов дава някакво обяснение на това, защо петролът поевтинява, но никой не се наема да каже дали е вярно или не.

След като явно щастливи от възможността да сипват по-евтин бензин, тримата най-накрай се захващат с истинската си работа – да очертаят характера на времето в първите 10 дни на юни.

Тук моделите са категорични – нестабилното време продължава, възможността за развитие на гръмотевични бури се запазва в следващите дни и най-вече в следобедните часове и преди полунощ на места ще има валежи придружени с гръмотевици. Възможни са и градушки.

Такова ще е времето и в съботи и неделя, но и в повечето дни на следващата седмица. По-активни тогава ще са тези процеси над западните и планинските области, но е възможно бури да има във всички райони на страната.

Температурите остават в интервала, който познаваме – най-много до 30, 32 градуса, в южните равнинни райони, а по високите полета и в Софийско до 25, 26 градуса.

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!