Ще лети ли Ryanair? Пилотите призоваха за нова стачка от утре, стюардесите искат нови договори

Новини

Германските пилоти на авиокомпания „Райънеър“ планират да стачкуват отново тази седмица, след като преди месец вълна от протестни действия доведе до отмяна на стотици полети в Европа, предаде ДПА, цитирана от Радио Варна.

Пилотският профсъюз „Ферайнигунг кокпит“ призова за нова 24-часова стачка, която да започне в сряда. Както и при последните протести, пилотите и кабинният персонал искат нови договори, включващи по-добри заплати и условия на труд. Стачки на пилотите на „Райънеър“ в Европа доведоха до отмяна на стотици полети това лято. На интернет страницата на компанията няма съобщение за предстоящи стачни действия.

Припомням, че през август нискотарифният авиопревозвач сложи край на практиката, която позволяваше на пътниците да се качат на борда с до 10 килограма ръчен багаж, съобщава „Ройтерс”. От ноември тази възможност ще трябва да се заплаща на цена между 6 и 10 евро.
Според новите правила пътниците ще имат право да носят само „малка чанта за лични нужди“, която да бъде поставена под седалката.

За багажите до 10 кг ще трябва се плащат 6 до 8 евро, за да бъдат качени на борда и превозени в багажното отделение над седалките или между 8 до 10 евро, за да бъдат бъдат чекирани.
От авиокомпанията обясняват промяната с това, че полетите ѝ често се бавят, защото пътниците носят твърде много ръчен багаж.
Конкурентните „EasyJet”, „Wizzair” и „Norwegian Air Shuttle” в момента позволяват безплатно превозване на средноголям куфар с тегло до 10 кг за кратки полети. Авиопревозвачът увеличи и допустимия размер за всички видове куфари и чанти, които могат да бъдат качвани на борда на самолета.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Гешев предлага замразяване на заплатите в съда и прокуратурата до края на годината

Главният прокурор Иван Гешев се обяви за мораториум върху актуализицията на заплатите на магистратите и съдебните служители до края на 2020 година. Предложението ще бъде обсъдено на заседание на Прокуроската колегия на Висшия съдебен съвет, съобщи БНР. „Разрастващата се пандемия от Covid-19 изисква вземането на всички необходими мерки, както за …

Новини
Десислава Танева: Имаме достатъчно производство на агнешко месо

Като за начало искам да призова земеделските производители да бъдат активни в комуникацията си с бюрата по труда в отделните области. Знаете, от следващия месец започваме с розобера, който се явява и първото голямо изпитание. Това заяви на брифинг в Министерския съвет министърът на земеделието и храните Десислава Танева, информира …

Новини
Борисов се срещна на четири очи с доц. Мангъров

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с началника на Детската клиника в Инфекциозна болница – София доцент д-р Атанас Мангъров, пише Новини.бг. Премиерът Борисов благодари на доц. Мангъров за неговите предложения и препоръки, свързани с борбата с COVID-19. „Имам голямо уважение към теб и всеки, който е на подобна позиция и …