fbpx

Ще лети ли Ryanair? Пилотите призоваха за нова стачка от утре, стюардесите искат нови договори

Германските пилоти на авиокомпания „Райънеър“ планират да стачкуват отново тази седмица, след като преди месец вълна от протестни действия доведе до отмяна на стотици полети в Европа, предаде ДПА, цитирана от Радио Варна.

Пилотският профсъюз „Ферайнигунг кокпит“ призова за нова 24-часова стачка, която да започне в сряда. Както и при последните протести, пилотите и кабинният персонал искат нови договори, включващи по-добри заплати и условия на труд. Стачки на пилотите на „Райънеър“ в Европа доведоха до отмяна на стотици полети това лято. На интернет страницата на компанията няма съобщение за предстоящи стачни действия.

Припомням, че през август нискотарифният авиопревозвач сложи край на практиката, която позволяваше на пътниците да се качат на борда с до 10 килограма ръчен багаж, съобщава „Ройтерс”. От ноември тази възможност ще трябва да се заплаща на цена между 6 и 10 евро.
Според новите правила пътниците ще имат право да носят само „малка чанта за лични нужди“, която да бъде поставена под седалката.

За багажите до 10 кг ще трябва се плащат 6 до 8 евро, за да бъдат качени на борда и превозени в багажното отделение над седалките или между 8 до 10 евро, за да бъдат бъдат чекирани.
От авиокомпанията обясняват промяната с това, че полетите ѝ често се бавят, защото пътниците носят твърде много ръчен багаж.
Конкурентните „EasyJet”, „Wizzair” и „Norwegian Air Shuttle” в момента позволяват безплатно превозване на средноголям куфар с тегло до 10 кг за кратки полети. Авиопревозвачът увеличи и допустимия размер за всички видове куфари и чанти, които могат да бъдат качвани на борда на самолета.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

error: Content is protected !!