fbpx

Щастлив край! Спасиха всички деца от пещерата в Тайланд

Всички момчета благополучно са извадени от пещерата в Тайланд, съобщават „Гардиън“, Си Ен Ен и „Ройтерс“, цитирани от „Канал 3“.

Преди повече от две седмици 12 момчета от футболен отбор и техният треньор заседнаха в наводнена от дъждове пещера в Северен Тайланд. При първия и втория етап от операцията в неделя и понеделник спасителните екипи успяха да извадят общо 8 момчета.

Си Ен Ен и „Ройтерс“ информират, че деветото момче е спасено по време на третия етап от операцията. „Ройтерс“ се позовава на източник, запознат с действията, а Си Ен Ен цитира двама източници – един от тайландските пехотинци и член на спасителния екип. Впоследствие „Гардиън“ също потвърди информацията.

Малко по-късно „Ройтерс“ съобщи, че е извадено десетото момче. „Гардиън“ потвърди информацията.

„Ройтерс“ и „Гардиън“ потвърдиха, че към 17,15 часа местно време спасителните екипи са извадили единадесетото момче. Thai TV информира, че той е най-малкият от всички – на 11 г. Момчето е в добро здраве.

Няколко часа по-късно свидетел заяви пред „Ройтерс“, че дванадесетото момче е извадено от пещерата. При настоящата ситуация в пещерата остава само треньорът. Други медии съобщават, че всички са извадени от пещерата, но информацията не е потвърдена.  Децата са на възраст между 11 и 16 г., а треньорът е на 25 г. Днес операцията започна в 10,08 часа местно време. По-рано властите съобщиха, че настанените осем момчета в болницата са в „добро психическо състояние“. Децата са настанени в болницата в Чианг Рай.

Операцията е изключително усложнена, тъй като децата трябва да изминат разстояние от 3,2 километра, което включва плуване под студена и мътна вода с препятствия като тесни подводни участъци и скали. В понеделник вечерта в района имаше проливни дъждове, както и във вторник сутринта, но властите увериха, че подготовката за финална част от мисията няма да бъде засегната.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!