Шефът не бива да споделя със служителите си тези 5 неща

Новини

Добрият началник трябва да е честен и открит, нали? Разбира се. Но има определени теми, които шефът не бива да обсъжда със своите подчинени. От Management About посочват кои са те, пише „Експерт“.

Ръководителят не трябва да споделя със служителите си:

– конфиденциална информация, споделена само с него

Няма значение дали става въпрос за информация, споделена ви от началник, партньор или подчинен. Длъжни сте да спазите етиката, дори и информацията да засяга подчинените ви.

– информация, която те няма да разберат

Ако трябва да обясните нещо, направете го така, че екипът да го разбере. Ако пък не можете да разкриете обяснението по някаква причина, дори не го споменавайте. Недоизказаните неща пораждат въпроси и притеснения у хората, което ги кара волно или неволно да измислят слухове.

– клюки

Придържайте се към фактите. Не ви отива да интригантствате.

– собствените си страхове

Вашата задача е да държите далеч от вашия екип страха, несигурността и съмнението. Можете да споделите с тях опасения относно компанията, но не и да внасяте несигурност в екипа си.

– лични данни за колега

Никога не обсъждайте лична информация за когото и да е от колегите, заплатата му, неговото семейно положение и т.н. Поверителните неща трябва да си останат поверителни.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Договорът за мача Пулев-Джошуа пристига утре в България

  „Утрe трябвa дa пoлучим oфициaлнo пиcмo зa мaчa зa cвeтoвнaтa титлa нa IBF мeжду cвeтoвния шaмпиoн Aнтъни Джoшуa и прeтeндeнтa Кубрaт Пулeв“, тoвa кaзa aдвoкaтът нa Пулeв Джoн Уърт, прeдaдe Cпoртaл. Тoй бe чacт oт oфициaлнaтa прecкoнфeрeнция зa бoкcoвaтa гaлa-вeчeр в cпoртнaтa зaлa „Кoлoдрумa“ в Плoвдив нa 14 дeкeмври, …

Новини
Къци се отказа от веганството

Цели 12 години Къци Вапцаров проповядва веганството и дори се опитваше да привлече съмишленици в начина си на хранене. Господин „Риск спечели, риск губи“ дълги години живее без да участва в експлоатацията на животни.  От това следва веганите да бъдат пълни вегетарианци, които не само се хранят изключително с растителни …

Новини
Фермата: Веселка избра Дана за свой опонент на дуел

Страховит женски сблъсък клати основите на „Фермата“. В последната седмица от шоуто една срещу друга се изправят най-младата и най-възрастната участничка. Двете ще се борят за място на големия финал, който ще се излъчи на живо на 14 декември, предава Монитор. В последните дни на предаването сили ще мерят 22-годишната …