Шефът не бива да споделя със служителите си тези 5 неща

Новини

Добрият началник трябва да е честен и открит, нали? Разбира се. Но има определени теми, които шефът не бива да обсъжда със своите подчинени. От Management About посочват кои са те, пише „Експерт“.

Ръководителят не трябва да споделя със служителите си:

– конфиденциална информация, споделена само с него

Няма значение дали става въпрос за информация, споделена ви от началник, партньор или подчинен. Длъжни сте да спазите етиката, дори и информацията да засяга подчинените ви.

– информация, която те няма да разберат

Ако трябва да обясните нещо, направете го така, че екипът да го разбере. Ако пък не можете да разкриете обяснението по някаква причина, дори не го споменавайте. Недоизказаните неща пораждат въпроси и притеснения у хората, което ги кара волно или неволно да измислят слухове.

– клюки

Придържайте се към фактите. Не ви отива да интригантствате.

– собствените си страхове

Вашата задача е да държите далеч от вашия екип страха, несигурността и съмнението. Можете да споделите с тях опасения относно компанията, но не и да внасяте несигурност в екипа си.

– лични данни за колега

Никога не обсъждайте лична информация за когото и да е от колегите, заплатата му, неговото семейно положение и т.н. Поверителните неща трябва да си останат поверителни.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
„Нямам дребни да ви върна“? В тази държава глобяват търговците за пропуснато ресто от дребни монети

Търговец, който не върне ресто от 1 цент на клиент, рискува да бъде наказан с глоба от 300 до 2000 евро. Това предвижда законопроект за защита на потребителя, приет от черногорското правителство, съобщават местни медии, цитирани от Блиц. Поводът за мярката са постъпвали оплаквания от потребители, че не им се …

Новини
Сам в самолета: Мъж се оказа единственият пътник на този полет и преживя нещо неописуемо (видео)

Пътешественик получи обслужване като в частен джет, след като за негова изненада се оказал единственият пътник в самолета. Винсент Пеоне пътувал с Delta Air Lines до Солт Лейк Сити, когато разбрал, че е единственият гост на борда. Пеоне, който е филмов режисьор, разказа пред „Вашингтон Поуст“, че вероятно се е …

Новини
Това го нямаше по нашите язовири! Рибар улови екзотичен хищник в „Пчелина”

Рибар улови нехарактерната за българските води пираня. Горки и синът му за пореден път били за риба край язовир „Пчелина”, предаде Нова телевизия. Мъжът ходел там от години, но никога не бил попадал на толкова необичаен улов. „При третото замятане се появи този зъбат хищник. В първия момент рибата ми …