Шефът на малайзийската авиация подаде оставка заради изчезнал самолет през 2014 г.

Новини

Ръководителят на управлението за гражданско въздухоплаване на Малайзия обяви днес, че подава оставка, за да поеме отговорност, след като следствен доклад за изчезването на полет MH370 на Малайзийските авиолинии през 2014 г. отчете пропуски в работата на авиодиспечерската служба, предадоха световните агенции.

Оповестеният вчера доклад повдигна възможността самолетът да е бил похитен, въпреки че няма категорични доказателства защо той се е отклонил от курса и е летял седем часа след прекъсване на комуникациите, предава БТА.

Ръководителят на управлението за гражданско въздухоплаване, Азхарудин Абдул Рахман, каза, че докладът не е обвинил оглавяваната от него служба за загубата на самолета, но е установил нарушения в работата на авиодиспечерския център в Куала Лумпур.

„Затова със съжаление и след дълъг размисъл реших да подам оставка като председател на управлението за гражданско въздухоплаване на Малайзия. Решението влиза в сила до 14 дни след уведомлението за оставката, което подадох днес“, каза той.

Самолетът с 239 души, пътувал от Куала Лумпур за Пекин, изчезна на 8 март 2014 г. и се предполага, че се е разбил в южната част на Индийския океан. Според следствения доклад причината за изчезването не може да се определи, докато не бъдат намерени останките и черните кутии на самолета.

В доклада обаче се казваше, че разследването е установило пропуски в работата на авиодиспечерската служба, включително че тя не е предприела бързи действия за спешен отговор и е разчитала твърде много на информация от Малайзийските авиолинии, а не се е свързала с армията за помощ. Според доклада авиодиспечерите не са уведомили навреме китайските власти, че с екипажа на самолета вече не може да се установи контакт, а това е затруднило първоначалното своевременно определяне на местоположението на самолета и по-нататъшното му издирване.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Телците да не планират пътувания, неприятни изненади за Рак

lamqta.com Овен Днес не е най-подходящия ден , в който да играете на самотен рицар и красиво да се отдалечавате по посока на залеза. Вместо това, по-добре общувайте повече със своите колеги, наблюдавайте ставащото и бъдете готови за всеки случай, ако например възникнат непредвидени обстоятелства или проблеми. Трябва да се …

Новини
Напрежение след протестите, замерят рейсове с бутилки

Напрежение се породи след двата протеста, които се проведоха пред президентството и Министерския съвет. Поддръжниците на ГЕРБ се изнесоха към автобусите си, с които да се приберат към градовете си. Протестиращите срещу правителството пък преградиха булевард „Васил Левски“ в близост до СУ „Климент Охридски“ и замеряха превозните средства с бутилки, …

Новини
След като му бе поискана: Шефът на НСО подаде оставката си

Началникът на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев подаде оставка с изявление, в което се дава разяснение за дейността на службата, съобщават от пресцентъра на НСО, пише www.dnes.bg. „Воден от разбирането, че безкомпромисното прилагане на буквата на Закона за Националната служба за охрана, на Правилника за неговото прилагане и …