Шест храни, които дават шанс за по-добър живот и избягване на тежка болест

Новини

При лечение на рак на гърдата е важно да се обърне внимание на диетата. Експерти от Франция изброиха хранте, които могат да ви помогнат да победите болестта, пише Zdrave.to. 

Пъстърва.  Тази мазна риба съдържа омега-3 мастни киселини, което я прави много полезна за подобряване на имунитета. По време на лечението на рак на гърдата, пъстървата може да забави разпространението на раковите клетки, което е много важно, за да победите болестта.

Резултат с изображение за пъстърва

Куркумата.  Тази подправка съдържа компонент, наречен куркумин, който е антиоксидант и има противовъзпалително действие. Куркуминът атакува раковите клетки. 

Резултат с изображение за kurkuma

Чесън. Поради наличието на серни компоненти, наречени флаванони и флаваноли, чесънът има способността да унищожава раковите клетки.

Спанакът.  Той съдържа антиоксидант, наречен лутеин, благодарение на който спанакът предпазва организма от рак на гърдата. В допълнение, той съдържа каротеноиди и зеаксантин, които премахват свободните радикали от тялото. 

Резултат с изображение за спанак

Семена.  Също наситени с омега-3 мастни киселини и лигнани, които допринасят за борбата с рака на гърдата. 

Нар.  Поради наличието на съставка, наречена уролитин В, нарът инхибира развитието на туморите на гърдата.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Телците да не планират пътувания, неприятни изненади за Рак

lamqta.com Овен Днес не е най-подходящия ден , в който да играете на самотен рицар и красиво да се отдалечавате по посока на залеза. Вместо това, по-добре общувайте повече със своите колеги, наблюдавайте ставащото и бъдете готови за всеки случай, ако например възникнат непредвидени обстоятелства или проблеми. Трябва да се …

Новини
Напрежение след протестите, замерят рейсове с бутилки

Напрежение се породи след двата протеста, които се проведоха пред президентството и Министерския съвет. Поддръжниците на ГЕРБ се изнесоха към автобусите си, с които да се приберат към градовете си. Протестиращите срещу правителството пък преградиха булевард „Васил Левски“ в близост до СУ „Климент Охридски“ и замеряха превозните средства с бутилки, …

Новини
След като му бе поискана: Шефът на НСО подаде оставката си

Началникът на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев подаде оставка с изявление, в което се дава разяснение за дейността на службата, съобщават от пресцентъра на НСО, пише www.dnes.bg. „Воден от разбирането, че безкомпромисното прилагане на буквата на Закона за Националната служба за охрана, на Правилника за неговото прилагане и …