fbpx

Шест досадни грешки в интериора на кухнята

реклама

Когато се заемате с ремонта на кухнята, важно е да отчетете всички нюанси – от цветовата гама до модела на контактите.

Заделете достатъчно време, за да обмислите всичко. В противен случай ви предстои да се сблъскате с дискомфорта, който ще създадете, пише „Профит“.

Нека ви подскажем кои грешки да избягвате.

1. Сърцето на дома

Кухнята може да се нарече именно сърце на дома. За да бъде пребиваването в нея максимално удобно, трябва да изберете удачен дизайн. Уверете се, че придвижването из нея ще е безпрепятствено. Планирайте функционалните зони. Освен това заложете на интересен интериор.

2. Цветът на кухнята

Особено на работната зона! Стени, които се намират в непосредствена близост до печката и мивката, са едни от най-мръсните в дома. Изхождайки от това, изберете внимателно цветовете им.

Не се подлъгвайте по черното. То изглежда стилно само през първите седмици. След това се забелязва лесно прах по него, както и мазнина.

реклама

3. Недостатъчно осветление

Задължително обърнете внимание на осветителните тела. В кухнята трябва да се радвате на изобилие от светлина. Оборудвайте шкафовете с добра подсветка.

4. Липса на контакти

Сега е моментът да решите този въпрос, ако досега е представлявал проблем.

5. Кухненски шкафове

Поради някаква причина хората пренебрегват пространството между тавана на кухнята и горните шкафове. Като резултат получават 20-30 сантиметра безполезна зона. А там се трупат прах, мръсотия и мазнини.

6. Съчетаване на плочки с ламинат

Необичайната идея да се съчетаят плочки с ламинат покори мнозина в последно време. Наистина това решение изглежда красиво, необичайно и дори практично.

Но само на картинка. В реалността съчетаването на тези материали води до проблеми с натрупването на мръсотия и влага. Рискувате да намразите кухнята.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Майка в неплатен отпуск: 610 лв помощ, това не отговаря на истината!

реклама Снимка pixabay „Това, че родителите ще получават месечна помощ от 610 лева, т.е. една минимална заплата, ако са в неплатен отпуск и гледат децата си, които са в дистанционно обучение или не посещават детска градина, не отговаря на истината! Оказа се, че родителите ще получават помощ от държавата само …

Новини
Болен от COVID-19 в семейството не е присъда

реклама Снимка pixabay Симптомите на коронавирус обикновено не се проявяват непосредствено след заразяването. Докато ги няма, човек спокойно общува със семейството си. В повечето случаи това не заплашва близките му, защото има голяма разлика между заразен и болен в резултат на заразяване, обясни в интервю за радио „Спутник“ алергологът и …

Новини
От началото на пандемията от Covid-19 у нас са се върнали над 120 000 души

реклама Снимка pixabay Емиграцията е много по-голям проблем от имиграцията, коментира доклада на ECFR Торстен Гайслер, ръководител на Бюрото на Фондация „Конрад Аденауер“ в София. Той обърна внимание, че изтичането на мозъци оказва влияние и върху политиката на засегната страна. Според Гайслер завръщането на такава група хора е надежда за …