Читателка до „Петел“: Защо във Варна плащаме най-скъпия данък? Ето какво показват изчисленията

Новини
5

колаж: „Петел“

За един и същи автомобил в София трябва да се платят 55 лева данък, а във Варна – 130 лева. Това установи читателка на „Петел“ след онлайн проверка в калкулатора за местния данък.
Ето какво пише гражданката:

Направи ми впечатление разликата на дължимия данък МПС за един и същ вид автомобил при Община Варна и при всички останали общини на територията на държавата. Оказва се, че ние Варненци плащаме най-скъпи данъци.

За проверка използвах този калкулаторhttps://cartax.uslugi.io

За сравнение използвах данните на личният ми автомобил, като калкулираният дължим данък при гр. София се оказва 55 лв. срещу цели 130 лв. за гр. Варна.

Варненката много държи да чуе аргументацията на Община Варна защо данъка за една и съща кола в морския град е повече от два пъти по-висок, отколкото в столицата.

Ще припомним, че Община Варна прие тази година рекорден бюджет на стойност над 406 млн. лева. Към него трябва да прибавим и над 90 млн. лева от проекти по програми на ЕС. Това даде основание на кмета Иван Портних и управляващите от ГЕРБ навсякъде да се хвалят, че Варна има бюджет от почти половин милиард. При това „без увеличение на местните данъци“, твърдят те.

loading...

защото когато л.живкова ви беше представител,не плащахте нищо-дълги години.питайте дедите си.живееха,като царе.хак ви е.оня отгоре гледа.

Реално като погледна двете квитанции за една и съща кола платих 37% по-голям данък тази година във скапаната Потникава ВАРНА. Като екстра получих мръсотия, прахоляк, огромни задръствания, обиди, липса на места за пакиране и некачествени нови пътища и тротоари. Благодаря ти Потников и всички прани и непрани гащи в Общинския съвет. Пожелавам ви крепко здраве на вас вашите жени, дъщери, майки и всички до десето коляно. За мен вие си оставате едни престъпници и пладнишки разбойници. Заради некадърната ви политика, не ще гласувам за вас и с всички сили ще агитирам против вас и вашата шайка.

И Велико Търново е така,, всичко е ПО СКЬПО ,, Търново е град на 550лв Заплата, София има ли проблем излизат на улицата!

Грешите! Най скъпия и мизерен за жителите му е Разград… Това е градът с най високи данъци.. Тр. да се избиват стадионите.. Хубаво е но не трябва да е от гърба на хората..

Явно не можете да боравите с калкулатор, иначе няма да го твърдите. Данъците за МПС във Варна са почти 2 пъти по-високи от тези в Разград.

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Патриотите поставиха ултиматум на ГЕРБ: Или сте с нас, или сте с ДПС

Малкият коалиционен партньор „Обединените патриоти“ обяви, че няма да участва в управление, което включва ДПС във властта на всякакви позиции, пише „Дневник“. Поводът – изборът на членове на Комисията за регулиране на съобщенията, при който според патриотите имало задкулисна договорка да бъде избран не техният кандидат Пеньо Пенев, а този …

Новини
След bTV и Теленор Петр Келнер купува закъсала турска фирма за камиони

Πeтp Keлнep пpoдължaвa дa зacилвa пpиcъcтвиeтo cи в peгиoнa, ĸaĸтo и дa дивepcифициpa cвoитe инвecтиции. Heгoвaтa инвecтициoннa гpyпa РРF, чpeз дъщepнaтa cи ĸoмпaния Ѕkоdа Тrаnѕроrtаtіоn, зaeднo c тypcĸият ĸoнглoмepaт Насі Оmеr Ѕаbаnсі Ноldіng, щe пpидoбият тypcĸия пpoизвoдитeл нa aвтoбycи и ĸaмиoни Теmѕа Ulаѕіm Аrасlаrі Ѕаnауі Vе Тісаrеt. Тоава съобщи money.bg. Двeтe …

Новини
59 стотинки за закуска на дете в училище са достатъчни, заяви просветният министър

За закуските в училище е важно какви договори са сключени. Те трябва да отговарят на наредбите, на така наречените рецептурници, коментира за сутрешния блок по bTV министърът на образованието Крисимир Вълчев. „Вторият въпрос е с изпълнението. Имаме сигнали, че някои от нещата, които се доставят не се пресни. Третият проблем …