Чистотата и сънят били вредни навици

Новини

www.obekti.bg

Днес повечето хора смятат всекидневния душ за нещо задължително. Внимателно мием косата си, търкаме усърдно зъби и смятаме, че трябва да спим поне 7-8 часа, ако не искаме стресът да нанесе фатален удар на здравето ни. Британски учени обаче обявиха за вредни привичките, които за повечето от нас са начин на живот.

Според изследването, цитирано от Medkrug, всекидневният душ със сапун и гел може да лиши кожата ни от нейния защитен липиден слой. Липидите са мазнини, които овлажняват кожата и не й позволяват да пресъхва.

Още по-големи рискове носи горещата вода. Ако често третираме кожата си с нея, върху най-големия орган на човешкото тяло може да се образуват миниатюрни цепнатини, които лесно може да станат гнезда за развиването на различни инфекции.

Учени от Лондонския център за изследване на съня пък смятат, че режимът на сън от по осем часа на денонощие може да ни накара да се чувстваме дори по-уморени, отколкото периодичното недоспиване. За организма било много по-полезно да дремва редовно по 15 минути няколко пъти на ден. Тази сиеста била изключително благоприятна както за възрастните, така и за децата.

И рушенето на митове не спира дотук. Не бива да си плакнете устата, след като сте си измили зъбите, убедени са британските учени. Защо ли? Ами защото докато работите с четката и пастата, покривате зъбите с полезен флуориден слой, който предпазва зъбите от кариес. Ако го отмиете с енергична гаргара, зъбите стават по-уязвими към вредните микроби отпреди.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Румен Петков: Гласуваш за Борисов, получаваш Деската

Сегашният начин на местно самоуправление е извратен. Четвърт от средствата, които стигат до общините, стигат по силата на постановления на Министерския съвет, зад гърба на Народното събрание и обществото и на партиен принцип. Това коментира в Пловдив председателят на ПП АБВ Румен Петков, който подчерта, че в цялата история на …

Новини
Димитър Манолов, КТ „Подкрепа“: Болничните трябва да се плащат в двоен размер

Абсурдно е да се криминализира всеки болничен лист, измамникът е този, който издава фалшивите, а не който ги ползва, казва Димитър Манолов. Всеки път, когато работодателите предлагат да не се плащат първите три дни болнични, аз ще казвам: „Те трябва да се плащат в двоен размер. Тогава хората имат най-големи …

Новини
Тези българи взимат баснословни пенсии, а трикът е в…

източник: Блиц Българите, които са живели и работели в САЩ и получават американска пенсия, са скочили двойно. Според данни от Social Security Administration до август 2019-а това са 701 души, пише БГ ВОЙС. Предишните години бройката им е варирала между 300 и 390 и рядко е достигала малко над 400. …