fbpx

Честит рожден ден на Кати!

Катя Рангелова Михайлова, по-известна като Кати е родена на 13 май 1977 г. в Перник. Тя е бивша българска попфолк певица. Наричат я „Волната пеперуда на попфолка“ заради рефрен от най-популярната ѝ песен – „Пеперуда“.
Кариерата ѝ започва през 1999 г., когато подписва договор с музикална компания „Ара Аудио-видео“, която издава дебютния ѝ албум „Пеперуда“, носещ заглавието на едноименната песен.

През 2000 г. „Ара Аудио-видео“ и режисьорът Стилиян Иванов заснемат и издават биографичния филм „Кати – една сбъдната мечта“.

През 2001 г. певицата записва албума „Нон стоп“, в който е включен дуетът ѝ с DJ Теди Джорджо, песента е озаглавена „Няма шанс“. Клипираните в този албум песни са „Нон стоп“, „Забрави ме“ и „Нощ и ден“.

През 2002 г. на музикалния пазар излиза четвъртият албум на Кати, озаглавен „Две луни“.

След кратка творческа пауза през 2004 г. Кати промотира песента „Тъжни очи“.

През лятото на 2005 г. се появява последният ѝ албум „Мили момчета“, като хитове от него се открояват „Като лъскаво ферари“, „Сваляй дрехите“ и дуетът с албанския изпълнител Сабиани „Кажи обичам те“.

През 2006 г. Кати записва песните „Мисията невъзможна“/дует със Сабиани/, „Тръгна си“ и „Супер комбинация“.

На 13 септември 2006 г. певицата ражда дъщеря си Джулиана. Малко след това прекратява музикалната си кариера, като се отдава на семейството си и най-вече на отглеждането на дъщеря си.

Хитове на Кати са „Пеперуда“, „Най ми е добре“, „Сън“, „Нестандартни сме“, „Лунна нощ“, „На урок“ и др.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

error: Content is protected !!