Честит рожден ден на Дани Милев!

Дани Милев е роден на 16 май 1968 г. в София. Композира първата си песен още на 10-годишна възраст за училищен конкурс. Свири на класическа китара. През 1993 г. неговата група „Хадес“ печели специалната награда на „Меридиан Рок Шоу“. Групата е създадена през 1988 г. и в този период Дани Милев пише песните си сам, а понякога и заедно с Асен Димитров. През 1996 г. издава албума „Утро над града“, продуциран от Тончо Русев, с който той стартира кариерата си на певец, композитор и текстописец. По-късно Дани Милев пише и песните за групата „Хадес“, от която е част.

Музикална кариера

Работи с Дони и Момчил, Нона Йотова, Нети, Ваня Костова, Графа, Стефан Вълдобрев, Дони, Нина Николина, Поли Генова и много други.

Дани Милев има издадени 3 самостоятелни сингъла, получили признанието на публика, медии и критика: ”Светлината и мрака“, ”Малък дъжд“ и „Няма време“. Пред завършване и издаване е и на първия си самостоятелен албум, който ще представи на почитателите си с концертно турне.

Изявява се както като солов изпълнител, така и с групата си, съвместно с Марияна Попова, с Поли Генова, но най-вече начело на „Дани Милев бенд“.

През 1997 г. заедно с Мишо Шишков и Калин Вельов аранжира и записва песента „Синьо безвремие“ на Нона Йотова. В този период аранжира музиката на Стефан Вълдобрев за американска кино продукция с участието на Силвестър Сталоун.

През 2000 г. Дани Милев отваря свое собствено студио, наречено „Фабула“. Там освен собствена музика, той реализира и няколко албума на други изпълнители – „Не завиждам“ на Нона Йотова, дебютния албум на Нети, както и „Естрада“ на Дони.

Аранжира албум на Нона Йотова „Тера инкогнита“ през 2003 г. Прави наново аранжимента на песента „Джени“ по стиховете на Робърт Бърнс. „Джени“ достига до върховете на класацията на Българското национално радио. Композитор е също така на музиката за телевизионното предаване „Непозната земя“, което се излъчва по Българската национална телевизия.

През 2004, 2005 и 2006 г. Дани Милев заедно със своя приятел Дони аранжира и записва музиката за театралните награди „Аскеер“.

Аранжира и музиката за световноизвестните хитови пиеси „Ножица-трепач“ и „Копче за сън“ а през 2007 г. аранжира музиката за авторския моноспектакъл на Камен Донев.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Хороскоп за 10 август: Очаквайте неочакваното Лъвове, романтични трепети за Везни

Снимка pixabay lamqta.com Овен Днес на Вашия любим човек ще се прииска да си направи някакъв подарък, което е възможно да изисква от Вас някакви разходи във финансов или емоционален план. Постарайте се да не се сkъпите нито на едното, нито на другото, тъй като от проявената щедрост ще зависи …

Новини
От Германия: Не пътувайте до българското Черноморие

Златни пясъци и Варна, две от най-популярните парти дестинации на германските туристи, попаднаха в списъка с предупреждения за пътуване на Института „Роберт Кох“. Причината – силното нарастване на новите инфекции в десет нови региона на ЕС, пише www.burgas24.bg. Варна и „Златни пясъци“ са особено популярни сред германските туристи. Онези, които …

Новини
Италия запазва карантината за граждани, идващи от България

Снимка pixabay Остава в сила задължението за 14-дневна карантина за пътуващите до Италия, които в предходните 14 дни са пребивавали или преминавали транзитно през територията на България, Румъния и други трети страни От ограничителните мерки са изключени екипажите на транспортни средства; пътниците, извършващи летищни трансфери, както пътуващите, в определени случаи, …