fbpx

Честит рожден ден на Боно!

реклама

Източник bg.wikipedia.org

Пол е второто дете на Боби и Айрис Хюсън. Брат му Норман е по-големият, израства в Дъблин, Ирландия. Баща му е католик, а майка му – протестантка. Отгледан е със силна религиозна вяра като член на Ирландската църква. По принцип, когато го попитат какъв би се нарекъл – католик или протестант, Боно казва: „Винаги съм се чувствал и като двете“.

Описван от Боби като „твърде дразнещо дете“, Пол още от малък си печели името на разсеяно и свадливо дете, поради което и приятелите и семейството му лепват прякора „Антихристът“. А всъщност по това време Пол е бил просто един от онези ентусиазирани, но непрактични и дяволски любопитни младежи, които виждат света през розови очила, а след това пак питат какво са видели.

На 15-годишна възраст Пол преживява голяма двойна загуба, когато майка му умира по време на погребението на баща ѝ (Този инцидент, с който много фенове и писатели спекулират, може би е и причината за твърдия характер на Боно). Много парчета, особено от ранните албуми („I Will Follow“, „Out of Control“, „Tomorrow“) засягат точно този период от живота му.

Малко след този тежък момент в живота му Пол се увлича по музиката и по свиренето на китара… Ентусиазира го музиката на групи като T.Rex, Thin Lizzy, The Ramones и Television.

реклама

В гимназията природната дарба на Пол да дърдори и усетът му към театъра му позволяват да експериментира във всички видове артистични среди. Пол посещава общообразователното училище Маунт Темпъл (Mount Temple Comprehensive School), което е първото по рода си училище със смесена протестантска и католическа вяра в Дъблин. Именно там за първи път Пол се сдобива с прякора си „Боно Вокс от О’конъл Стрийт“, който приятелят му от училище Gavin Friday му дава. Той пък го вижда в магазин за слухови апарати на улица „О`Конъл“ в ирландската столица, марката е Bona Vox, което в превод от латински значи „добър глас“. „Bono Vox“, обаче буквално значи „гласът към добрия човек“.

През 1976 г. Пол отговаря на обява, пусната от Лари Мълън Джуниър, за сформиране на група. Същата обява виждат и Дейв Евънс (Едж), Дик Евънс (който скоро напуска групата), и Адам Клейтън. Четиримата събират група, която наричат Feedback, после сменят името на The Hype и накрая се спират окончателно на U2. Първоначално Боно пее, свири на китара и пише текстовете. Но след като Дейв Евънс става по-добър китарист, Боно започва да се занимава само с вокалите, въпреки че често свири на акустична китара и хармоника.

Боно се жени за училищната си любов, Алисън „Али“ Стюърт, на 21 август 1982 г. Певецът на няколко пъти споменава в интервю, че работата му по U2 и връзката му с Алисън са започнали по едно и също време. Двамата с Али имат четири деца – Джордан (1989 г.), Мемфис Ийв (1991 г.), Илайджа Боб Патришъс Гуги Кю (1999 г.) и Джон Ейбрахъм (2001 г.).

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Татяна Дончева: Бойко Борисов има нужда от гаранция, че никой няма да го убие

реклама Кадър ТV1 „С приемането на решението за свикване на Велико народно събрание се спира възможност за промяна в правителството. Там точно се циментира правителството. Не е ясно докога стои правителството, защото така е написана Конституцията, че дава възможност за такова тълкуване“, заяви лидерът на Движение 21 Татяна Дончева пред …

Новини
При поне два симптома и по телефона, личните лекари назначават PCR тестове от днес

реклама Снимка pixabay След месец закъснение, личните лекари с договор със Здравната каса вече могат да дават направления за безплатен PCR тест. Това става възможно след публикуването на анекса на националния рамков договор в днешния брой на „Държавен вестник“. реклама Личните лекари ще издават направление за PCR изследване при наличие …

Новини
Румен Радев: Мерките са закъснели, кабинетът се опитва да внуши, че виновни са болните

реклама Кадър видео www.bgonair.bg Президентът Румен Радев коментира предприетите нови мерки у нас срещу пандемията. реклама „Новите мерки са пожарни и закъснели – говоря като комплекс, не само здравни, но и като пакет и баланс на здравни, икономически и социални мерки. Използването на тази криза за PR води до загуба …