Цял свят дойде за Световната купа по ски в Банско, но търговци са категорични: Българите са номер 1 в…

Новини

pochivka.blitz.bg

Хиляди туристи са посетили Банско в дните около Световната купа по ски. Колко са реализираните нощувки ще стане ясно по-късно, когато бъде обработена информацията, подадена от хотелиерите.

Въпреки оживлението в курорта търговците не отчитат увеличение на продажбите. „Имаше доста движение, но не мога да кажа, че при нас нещата са различни. Много туристи влизат просто да разгледат или купуват някакъв евтин сувенир или магнитче за 2-3 лева”, споделиха търговци по улица Пирин.

 

От механите също казаха, че не са усетили значително увеличение на клиентите и основно българи са предпочели да се хранят навън. Те отдадоха това отново на факта, че пакетите на чужденците, които отсядат в Банско, са на база олинклузив. Естествено има и хора, които са доволни, въпреки че заведенията им не са били чак толкова пълни.

„Имахме доста работа, но не съм забелязал някакво фрапиращо увеличение на клиенти, нормално, като за сезона. В сравнение с дните около нова година са доста по-малко. Лично аз не мога да се оплача, защото бизнесът ни е семеен, не плащаме наеми и нямаме чак такива разходи, но имам колеги, които плащат огромни наеми, и за тях сигурно е доста трудно. При нас в дните около Световната купа не е било пълно на 100 %, но си имахме клиенти и българи, и чужденци – англичани, гърци, македонци.

 

Мога да кажа, че българите са най-добрите туристи и трябва да се направи всичко възможно да се върнат в Банско. Единствено те си излизат по заведенията дори и да имат вечеря в пакета. Българите, където и да отидат, не делят супата на две или порция картофи на три. Чужденците не са така. Тези, които имат изхранване, излизат, но не по механите, за да се нахранят, а по баровете, за да се напият”, сподели Любен Толев, собственик на една от най- атрактивните механи в Банско, пише struma.bg.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Влизането ни в ERM II – икономическо развитие за страната

Самото приемане в ERM II не представлява голяма промяна, защото това решение по същество е свързано с фиксирането на българския лев към еврото. Но де факто в случая с България левът вече беше фиксиран към еврото. Но това, което е важно в случая е, че ERM II се приема като …

Новини
Проф. Людмил Георгиев: Очаквам властта скоро да се сгромоляса

„Властта едва се крепи и очаквам съвсем скоро да се сгромоляса“. Това каза в интервю за „Хоризонт“ по БНР, проф. Людмил Георгиев. „На остров Света Елена Наполеон Бонапарт стига до прозрението, че между великото и нищожното има само една крачка. Мисля, че нещо подобно се случва с г-н Доган. Отказът …

Новини
Посолството на САЩ прогнозира: Протестите в България ще продължат поне до 16 юли

Различни политически групи“провеждат протести и контрапротести в района на Министерски съвет в София. На американските граждани се препоръчва да избягват райони там, тъй като се очаква това да продължи „поне до 16 юли“. Това се казва в съобщение на сайта на посолството на Съединените щати в България. Повод е поредният …