fbpx

Цените по Черноморието в началото на сезона – сравнително ниски

Източник: Actualno.com

По-ниски цени по родното Черноморие в началото на сезона. Заради спада при ранните резервации хотелиерите са принудени да смъкват цените на пакетите. Къде морето ще ни излезе по-евтино това лято – по българските курорти или при съседите?

Над 5 млн. чужденци ще посетят курортите ни по морето това лято, което е с 3% по-малко от миналото, сочат предварителните прогнози, предава Нова телевизия.

В същото време очакванията са около 306 000 българи да окупират плажовете в южната ни съседка, а 290 000 – да тръгнат към турските курорти.

Сривът на турската лира вече се отразява върху цените на почивките и основните туристически услуги при съседите. А от 20 май в Гърция значително падна ДДС върху храните и услугите в заведения.

Очакванията са хотелиерите по Черноморието да регистрират близо 6 млн. настанявания на български туристи от май до септември. Значително по-малко обаче са записванията от чужденци.

„Очакваме спад от пазари като Русия и Германия. Независимо от това те продължават да бъдат водещи в България. Очакваме много добри показатели, с много голям ръст, при Великобритания, Израел, Чехия, Румъния, Украйна, Полша”, поясни Лиляна Арсова от Министерство на туризма.

Така минусът за хотелиерите може да се окаже плюс за туристите, прогнозират експертите в бранша. И вече го отчитат в офертите.

„Българският хотелиер е изключително гъвкав и ако има лек спад в ранните заспивания, то вероятно хотелиерите ще намерят механизъм, с който да компенсират и българските туристи да не липсват от българското Черноморие. За Южното Черноморие не се очаква проблеми с туристите, но по Северното Черноморие летният сезон ще бъде по-труден”, допълни Арсова.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!